16 Ogos 2014

TS KHALID KENA TARBIAH DALAM MASJID......

Dr Rani memberi tazkirah, berkhutbah dan menjadi imam solat Jumaat.

Amalan ini perkara biasa yg rakyat Jawa Meru mengenali Dr Rani sejak beliau bernikah dgn anak Jawa Meru sejak dari tahun 1985 lagi dan berterusan dgn dakwah nya semasa posting di Hospital Daerah Serian Sarawak dari tahun 1986 hingga tahun 1989.

Di Sarawak beliau berkhutbah, memberi kuliah subuh, sampaikan mesej Islam dirumah2 panjang, surau2 pendalaman dan dihari2 perayaan Islam. Malah dia lebih dikenali sebagai seorang Ustaz dari seorang Doktor Perubatan. Sedikit sebanyak dia boleh menguasai Bahasa Iban, Bahasa Bidayuh dan Bahasa Melanau.

Dalam tazkirah selama 20 minit di Masjid Meru itu Yb Dr Rani banyak memberi teguran secara terbuka kpd TSKI. 

Allah Yang Maha Mendengar lagi Maha Melihat apa yg Yb Dr Rani ketengahkan dan tekankan.

Semasa Dr Mahathir dan Yb Muhyidin melawat Sek Men Meru  YB Dr Rani lah yg menyambut kedatangan mereka dengan memasang pelbagai banner di DUN Meru dan bersalaman dgn mereka.

Itulah yg mampu Dr Rani lakukan dgn amanah yg bukan shj diberikan tetapi pasti akan dipersoalkan di akhirat....

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sejak tski kena pecat dari pkr,lembah Klang hari hari hujan.jadi empangan kat Selangor penuh.catuan di tangguh.biar lah dia org bergaduh.kita tenguk siapa yg kalah

Tanpa Nama berkata...

Tak jugak bhai... sibuk gaduh berebut jawatan MB, kat Bandar Baru Bangi macam dah tak terurus... Sampah tiga empat hari baru nak kutip. Kat tepi jalan dari Sg Chua ke UKM penuh bergantungan iklan pinjaman duit Along.... Dulu tak ada la macam ni sangat, tapi akhir2 ni teruk sangat pulak. Along pun dah berani pasang iklan kat mana2 tanpa takut dan malu.

Celaka betul laaa MPKJ nih...

Miss Vee berkata...

This Is What You Really Want !!
Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...