08 Oktober 2014

GUAN ENG BELI KERETA KEBAI PULAK....

SUMBER DARI MACAI......

Wahh hebat lah orang penang dapat km yg sentiasa mengutamakan "keselamatan dirinya". Saya pun susah jugak nak sebut jenama kereta nih tapi untuk memudahkan kita sebut ia "kerete kebal lge" yg bernilai rm2.2 juta kelebihan kereta ni ia kalis peluru dan kalis air, boleh masuk kedalam laut untuk meninjau pembinaan terowong dasar laut yg selalu salah kira sehingga mencecah RM6.0 billion. Org melayu penang boleh tengok jer dan jangan pegang sebab "kereta kebal lge" boleh becakap bila disentoh.


POJOK: Lim Guan Eng beli kereta kebal pula


Pemalas betul macai-macai Umno ini. Punyalah pemalas sampaikan fitnah terbarunya terhadap Guan Eng pun tak senonoh. Fitnah tak ada ‘class’. Habis tak ada modal langsung lah penulis-penulis fitnah ini semua sampaikan Guan Eng terpaksa ditohmah beli sebuah kenderaan yang nampak macam lori.

Kenderaan Knight IV buatan Kanada ini memang nampak macam kereta kebal. Tapi kalau pandang dari tepi, ada gaya macam lori dengan gaya Batman. Menurut tulisan macai Umno (yang sudah hilang tiba-tiba) harga kenderaan ini ‘2 juta’ lebih.

Kenderaan begini kita tak pernah lihat di Malaysia. Apa nama benda ini juga kita tidak tahu. Yang kita tahu ialah gambar fitnah ini dikutip dari internet, dan ditokok tambah dengan nombor pendaftaran ‘PG 1’, nombor pendaftaran kereta rasmi Ketua Menteri Pulau Pinang itu.

Benda yang nampak macam lori ini dikatakan menunjukkan belang DAP yang sebenar. Kononnya tak cukup beli kereta mewah, sekarang beli menatang ni pula.

Lim Guan Eng yang sikit punya skema dengan rambut sikat tepi itu pastinya akan nampak gagah sekali dengan kenderaan begini. Macam ‘rockstar’.

Cuba lah senonoh sikit buat kerja. Nak fitnah pun biarlah semenggah. Fitnah lah Guan Eng ada skandal dengan budak perempuan bawah umur, atau beli cincin harga juta-juta untuk isteri. Atau tuduh sahaja Lim Guan Eng makan rasuah.

Ini tidak. Kepala lori yang dijadikan modal. Kenapa begitu teruk sekali usaha para macai ini? Adakah tuannya tidak memberi makan? Atau adakah para macai ini semua sudah hilang akal?

Yang lebih menghairankan, ada pula mamat yang percaya dengan fitnah mengarut ini. Fitnah yang kalau setakat diceritakan kepada budak-budak pastilah kagum mereka itu melihat Ketua Menteri Pulau Pinang guna kenderaan yang kelihatan macam kereta Batman.

Sikap ‘baloq liat’ macai-macai Umno ini merunsingkan. Barangkali mereka sememangnya sudah putus asa dan kebosanan memikirkan apa fitnah menarik untuk dilemparkan kepada Setiausaha Agung DAP itu. Dan mungkin juga tak ada peruntukan. ‘Duit tak turun’ bak kata puak-puak Umno ini. Duit tak turun macam mana nak upah pelakon untuk buat video lucah (contoh).

Tolonglah Umno. Kreatif lah sikit. Kot ya pun mahu mengalihkan perhatian orang ramai dari kerunsingan setelah harga minyak naik 20 sen, takkan lah ini sahaja yang mampu kau lakukan? Penat kelentong ‘selaras subsidi’ apa bagai, penyudahnya fitnah kepala lori sahaja yang mampu dibikin?

Cuba lagi. Tolong lah cuba lagi. – Roketkini.com

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...