14 Mei 2013

PECAH BERITA ! KEGIATAN BELI UNDI TERBONGKAR....SAKSIKAN BUKTI BERGAMBAR !!!

Gambar: Politik rasuah? Ratusan orang berbaris di Pulau Betong, Balik Pulau pagi ini untuk menerima Lucky Bonus, di kawasan2 BN Menang. Mereka terima voucher semasa PRU13 kata kalau BN menang, akan dapat wang tunai. Bukti PRU paling kotor dalam sejarah! Apa kata BN?

Politik rasuah? Ratusan orang berbaris di Pulau Betong, Balik Pulau pagi ini untuk menerima Lucky Bonus, di kawasan2 BN Menang. Mereka terima voucher semasa PRU13 kata kalau BN menang, akan dapat wang tunai. Bukti PRU paling kotor dalam sejarah! Apa kata BN?


Gambar: For the past 4 days, I have been busy exposing suspected "vote buying" activities in Penang. It is a large scale, well planned but vicious attempt to manipulate election results. Another evidence that this is the dirtiest election ever!

 4 hari yang lalu,  Sim   sibuk mendedahkan dan disyaki aktiviti "beli undi"  di Pulau Pinang. Ia adalah besar-besaran, cubaan terancang tetapi ganas untuk memanipulasi keputusan pilihan raya. Satu lagi bukti bahawa ini adalah pilihan raya yang paling kotor yang pernah!


Gambar: Vote Buying? Suspected evidence of "Special Lucky Bonus" distribution list. Also showing the odds of the payout, according to Dun & Parlimen
Membeli Undi ? Bukti yang disyaki "Lucky Bonus Khas" senarai edaran. Juga menunjukkan kemungkinan pembayaran, menurut Dun & Parlimen


Aduan kepada SPR, dakwaan beli undi di Bayan Baru


Dua pemimpin PKR negeri telah membuat laporan di pejabat Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) di Pulau Pinang semalam berhubung dakwaan "pembelian undi" dan mendakwa mereka menyaksikan aktiviti yang mencurigakan itu di kawasan Bayan Baru.
Naib Pengerusi PKR negeri, Datuk Abdul Halim Hussein (kanan) berkata, beliau dimaklumkan mengenai laporan bahawa orang ramai berkumpul di sebuah rumah kedai di Sungai Dua untuk mengambil "hadiah cabutan bertuah" mereka.

Beliau berkata antara RM120 hingga RM200 - telah diserahkan kepada individu-individu apabila mereka menunjukkan kad pengenalan dan tiket cabutan bertuah.

"Jumlah wang bergantung kepada kawasan pilihan raya, sebagai contoh, mereka dari Bayan Lepas hanya mendapatkan kira-kira RM120," katanya ketika ditemui di pejabat SPR pada kira-kira 4 petang semalam. Beliau ditemani Ahli Parlimen PKR bagi Bayan Baru, Sim Tze Tzin (bawah).

Abdul Halim sebelum ini telah membuat laporan di Balai Polis Sungai Nibong berhubung perkara itu pada jam 3 petang.

Malah, katanya, beliau telah bercakap dengan seorang pemimpin wanita Umno cawangan yang ditemuinya ketika ke rumah kedai tersebut yang kelihatan "sangat teruja untuk mendapatkan RM160 itu".

"Kita tidak mahu membuat sebarang kesimpulan tetapi kita mahu pihak berkuasa seperti polis, SPR dan kemudian Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat perkara itu dan mengambil tindakan yang sewajarnya," kata Abdul Halim yang juga speaker DUN Pulau Pinang.

"Kami telah membuat laporan kerana kami telah menerima aduan mengenai isu ini," kata ADUN PKT kerusi Teluk Bahang itu sambil menambah pihaknya akan memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa.


Gambar: Tipu PRU13 Terbongkar! Pengundi kawasan BN menang beratur untuk dapatkan wang "Lucky Bonus" PRU13. Mereka isi borang lucky draw semasa PRU13. Sekarang terima sms suruh datang kutip duit. Ratusan orang berbaris. Adakah ini satu politik wang?
Tipu PRU13 Terbongkar! Pengundi kawasan BN menang beratur untuk dapatkan wang "Lucky Bonus" PRU13. Mereka isi borang lucky draw semasa PRU13. Sekarang terima sms suruh datang kutip duit. Ratusan orang berbaris. Adakah ini satu politik wang?

Gambar: Gempar !!!... satu sms telah di terima oleh admin pada jam 2.30 petang  " SEKARANG INI SAYA MENDAPAT LAPORAN PENGUNDI2 DI N01 ,NO2 ,N03 ,NO4,NO5 ,N06, NO21, N38 ,N39,N40 last 3 PARLIMEN BALIK PULAU SEDANG MENERIMA LUCKY BONUS KERANA UNDI BN DI NO LOT 25 LORONG HELANG 3 SG DUA ,SG NIBONG ,QUEUE PANJANG... ,berita ini sahih ketika admin sampai dan satu laporan polis telah pun di buat oleh DATO HALIM Calon N40 Teluk Bahang.turut bersama  Cikgu Hajjah Asnah Hashim Calon N38 Bayan Lepas dan YB Sim Tze Tzin
Gempar !!!... satu sms telah di terima oleh admin pada jam 2.30 petang " SEKARANG INI SAYA MENDAPAT LAPORAN PENGUNDI2 DI N01 ,NO2 ,N03 ,NO4,NO5 ,N06, NO21, N38 ,N39,N40 last 3 PARLIMEN BALIK PULAU SEDANG MENERIMA LUCKY BONUS KERANA UNDI BN DI NO LOT 25 LORONG HELANG 3 SG DUA ,SG NIBONG ,QUEUE PANJANG... ,berita ini sahih ketika admin sampai dan satu laporan polis telah pun di buat oleh DATO HALIM Calon N40 Teluk Bahang.turut bersama Cikgu Hajjah Asnah Hashim Calon N38 Bayan Lepas dan YB Sim Tze Tzin

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...