19 Oktober 2014

"Saya tak nak komen sangat isu bebal macam ini, cuma hendak cakap politik longkang di Malaysia semakin teruk- Ulasan Zairil tentang Gambar Intim yang disebarkan

Gambar intim: Zairil pertimbang ambil tindakan


Zairil Khir Johari

SHAH ALAM - Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari tidak menolak kemungkinan mengambil tindakan mahkamah terhadap pihak yang menyebarkan gambar intim mirip wajahnya dan calon PRK Telok Intan, Dyana Sofya yang kini menjadi viral dalam media sosial sejak awal pagi ini.

Beliau yang juga Ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP juga menafikan sekeras-kerasnya sebagai pelaku dalam gambar itu sambil menyifatkannya sebagai fitnah untuk menjatuhkan kariernya sebagai pemimpin Melayu dalam DAP.

"Saya tak nak komen sangat isu bebal macam ini, cuma hendak cakap politik longkang di Malaysia semakin teruk.

"Bukan kali pertama difitnah atau menjadi mangsa, sudah tiada isu lain hendak main," katanya menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Sinar Online, hari ini.

Awal pagi tadi, gambar dua mereka menjadi viral apabila ia mula tersebar melalui media sosial WhatsApp dan blog tempatan.

Gambar intim sebanyak sembilan keping itu menunjukkan aksi intim didakwa menyerupai Zairil dan Dyana dalam posisi berpelukan sama ada berpakaian secara formal mahupun tidak formal di beberapa lokasi termasuk kereta dan kawasan umum.

Salah satu blog yang menyebarkan gambar intim itu bagaimanapun mahu dua pemimpin Melayu DAP tersebut tampil menafikan perkara tersebut.Gambar Skandal Dyana Bersama Zairil Kecoh Di Media Sosial.

Pagi neh aku mendapat satu sebaran di media sosial. Mengenai beberapa keping gambar yang tak sepatutnya diupload untuk paparan public. Sebaran ini agak mengejutkan kerana ia membabitkan ahli parlimen dari DAP, Zairil Khir Johari dan juga duta DAP yang cantik, iaitu Dyana Sofea.

Setakat neh sebaran hanya membabitkan medium facebook dan wassap. Rata2 tidak tahu samada gambar yang tersebar ini membawakan apa2 maksud tertentu.

Cuma. Kalau diperhatikan pada masa ketika gambar ini discreenshot ialah 6.30 pagi.

Gambar yang tersebar ;4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kalau btulpun bkn nak heran mana sbb 2 ekor tu phaman plitik ikut kapir doh...apa nak pelik dgn nafsu ..peler dgn burit bila2 pun dahaga...

Ahmad Basri berkata...

Demikianlh ulasan ularmak muda dlm umnob/bn.
Saja tk tau nk perjuangkn kesusahan marhean tapi sibuk dgn hebahan fitnah.

Tanpa Nama berkata...

Untuk rekod, ujarnya ketika minyak RON97 dinaikkan harga 10 sen pada 5 Januari 2011 kepada harga RM2.40 seliter, harga minyak di pasaran dunia pada masa itu ialah USD90.3 perbarrel.

Pada 4 September 2013, harga minyak RON97 dinaikkan 15 sen kepada harga RM2.85 seliter, harga minyak dunia pada masa itu ialah US114.85 perbarrel.

Pada 9 September 2014, RON97 diumumkan turun 10 sen kepada harga RM2.75 seliter. Mengikut rekod, harga minyak dunia pada masa itu ialah USD99.9 perbarrel.

Fadhli berkata, harga minyak dunia ditutup pada 17 Oktober 2014 dengan harga USD82.75 perbarrel.

Menurutnya, berasaskan kepada rekod kenaikan dan penurunan sebelum ini, harga minyak RON97 sewajarnya berada di paras RM2.20 seliter.

Tanpa Nama berkata...

apakah maksud politik longkang ialah jangan mempolitikkan isu isu peribadi macam dalam gambar itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...