01 Februari 2014

MUKRIZ JANGAN SPIN ISU....BARANG NAIK NAK SALAHKAN PENGILANG & PEMBORONG PULAK !!!

LU INGAT RAKYAT BODOH KE.....MACAI UMNO BOLEH LE JADI PAK ANGGUK.....

Mukhriz Pelik Harga Ais pun Naik... Lu Mari Sini Mukhriz Gua Ajar Lu Beb !Menurut kata Menteri Besar Negeri kedah "Saya PELIK bila baca Laporan Akhbar Harga Barangan Sampingan lain seperti Ais juga Naik, Apa Kaitannya ?... Sudah tentu bertujuan untuk KAUT UNTUNG LEBIH di saat berlaku KENAIKAN HARGA BARANGAN. Mungkin juga ada CUBAAB Pihak tertentu mahu TIMBULKAN RASA MARAH terhadap Kerajaan, ia perlu DISIASAT".


Lu kalau Tak Tahu Mai Sini gua bagi tahu lu Mukhriz sebab apa Harga Ais (AIR BATU) Naik Harga, sebab nya ialah untuk dijadikan dari Air kepada AIR BATU ianya perlu Dibekukan dengan Mesin Air Batu atau di panggil dalam bahasa BAPAK UMNO iaitu FREZZER ok. Untuk menghidup sesebuah Mesin Air Batu ia nya memerlukan Tenaga seperti Elektrik, kalau sudah Harga Elektrik yang sebagai contoh sebelum ini adalah RM0.40 seunit menjadi RM0.50 macam mana Harga Air Batu tidak dinaikan beb.


Apakah lebihan dari KOS PEMBUATAN AIS tersebut hendak ditanggung oleh YAYASAN TUN MAHATHIR atau YAYASAN KARELA beb, itu baru cerita KOS PEMBUATAN bagaiman pulak dengan KOS PENGHANTARAN yang menggunakan PETROL atau pun DIESEL. Yang mana harga BAHAN BAKAR tersebut sebelum ini adalah RM1.90 menjadi kepada RM2.10, boleh kah itu dikatakan Tidak Naik atau pun boleh kah LEBIHAN KENAIKAN tersebut digantikan dengan AIR KENCING lu Mukhriz... kah kah kah !.

Dalam Dunia ni siapa yang Berniaga Hendak Rugi cuba lu bagi tahu gua, hanya ORANG GILA aje yang berniaga Hendak Rugi, selain itu belum gua dengar lagi beb. Lebih-lebih lagi kalau Berniaga Cara Umno and The Gang, satu kali Projek Tujuh Keturunan Makan Tak Habis. Bila KOS bertambah sudah tentu Harga Dinaikan itu sudah SEMESTI nya, tak kan sebelum nya Harga Barangan dijual pada Harga RM1 dengan KOS RM0.70 bila KOS menjadi RM0.85 ianya hendak dikekalkan harga tersebut beb.

Kenapa itu pun susah sangat lu nak FAHAM seba apa Harga Ais Naik, atau lu saja-saja BUAT BODOH bagi MENIPU Ahli Umno serta Penyokong Umno yang sememang nya MUDAH TERTIPU tu, rasa gua lu tak lah SEBODOH itu untuk faham kenapa Harga Ais Naik dan Barangan Keperluan yang lain juga Naik Harga. Sudah lah Mukhriz jangan lah lu ikut Perangai Bapak lu tu yang KAKI PENIPU, cuba lah UBAH PERSEPSI yang selalu dikatakan orang iaitu BAPAK BOREK ANAK RINTIK... kah kah kah !.

1 ulasan:

BizsimReloadDotCom berkata...

info yang menarik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...