08 Februari 2013

Panas ! Demi Keselamatan Ceramah DS Anwar Di Felda Bukit Kuantan Dibatal....Macai Mengamuk Lagi


ANWAR DILARANG MASUK FELDA BUKIT KUANTAN PETANG SEMALAM..

Program ceramah Datuk Seri Anwar Ibrahim di Felda Bukit Kuantan, dihalang oleh beberapa kumpulan anak muda petang tadi.

Program yang sepatutnya bermula jam 5.45 itu akhirnya dibatalkan selepas Ketua Umum PKR itu mengambil keputusan untuk berpatah balik ke lokasi lain di Cenderawasih, Kuantan (Parlimen Indera Mahkota) akibat tidak mahu berlaku kejadian yang tidak diingin.

Menurut sumber, hampir 20 orang anak muda yang bukan dilihat bukan anak tempatan menunggu ketibaan rombongan Anwar di kesemua lokasi masuk ke Felda terbabit.

Tidak cukup dengan halangan manusia, mereka juga meletakkan beberapa buah lori yang bertujuan untuk menghalang kenderaan masuk.

Kejadian ini berlaku beberapa hari selepas tragedi serangan di program ceramah Mazlan Aliman dekat Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor.

Seperti biasa, dapat dilihat beberapa orang anggota polis juga ada bersama mereka.

Tidak dapat dipastikan, polis memantau atau sebaliknya.

Namun, jika dilihat kepada kejadian di Sungai Tengi, kemungkinan senarionya adalah sama.

Apapun, mujurlah tiada insiden lebih buruk berlaku. Orang ramai yang menunggu Anwar di lokasi ceramah akhirnya beramai-ramai keluar selepas mengetahui rombongannya dihalang.

Kawalasan pintu masuk dibuka semula selepas kesemua mereka mendapati rombongan Anwar telah berpatah balik meninggalkan lokasi terbabit.

Apapun kejadian ini adalah satu agi cara untuk menghalang program Pakatan Rakyat dalam sebuah negara demokrasi berpelembagaan seperti Malaysia ini.

Ia jelas bercanggah dengan hak-hak dan kebebasan seperti yang termaktub dalam perlembagaan. Tambahan pula parti pembangkang adalah pertubuhan yang sah dari segi undang-undang.

Felda Bukit Kuantan terletak dalam DUN Sungai Lembing kawasan Parlimen Paya Besar.

Apapun, semua yang berlaku ini menambahkan amarah rakyat kepada BN pada Pilihanraya umum ini sebenarnya. ~ Pahang Daily Online


LAPURAN AWAL

Panas... rombongan bawa Datuk Seri Anwar Ibrahim utk berceramah di Felda Bukit Kuantan jam 5.45 ptg td telah disekat oleh beberapa org anak muda di semua pintu masuk ke Felda berkenaan. Bukan setakat itu, banyak kenderaan berat diletakkan agar tiada kenderaan boleh masuk. 


Ketua Cabang Bera, Haji Abas Haji Awang berjaya masuk dan snap gambor panas nii.. Anwar diarahkan patah balik dn skrg berada di Bukit Setongkol majlis jamuan HiTea di rumah Hj.Kassim belakang restoran Sobariyah........

Kumpulan umno memagar di setiap jln masuk ke FELDA BUKIT KUANTAN.DSAI DI JADUAL MEMBERI CERAMAH DI FELDA INI JAM 5,45 ptg.

DSAI DINASIHATKAN TIDAK HADIR KERANA KESELAMATAN.Memang tidak selamat,setiap jalan di blok oleh kira 40 org berbaju merah macam samseng.

Pelapur  dan isteri terlepas masuk sekejap dan bila di beritau DSAI tidak dtg aku segera mahu pergi ke TAMAN CENDERAWASIH tempat baru.Tapi aku tak boleh keluar.Sekarang Ceramah di Taman Impian! di Kampung Kempadang Kuantan Tonton Live di link :  http://new.livestream.com/accounts/1706262/events/1864401
Dari kubu kuat Najib kini di gegarkan dengan kehadiran DSAI.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...