28 November 2012

Hot ! BOM Kedua..Untuk Kem Najib..??? Kerja sapa nie...

NONE


Desak Tangkap Hishamuddin Hussein

Pendedahan bekas IGP Musa Hassan kononnya Menteri Dalam Negeri, Hishamuddin Hussein mencampuri urusan polis sesutau yang serius dan patut mendapat perhatian persidangan agung Umno yang bersidang waktu ini.Terkejut dengan pendedahan Musa.

Pendedahan itu tidak boleh dianggap satu pengkhiantan tetapi maklumat yang wajar didedahkan kerana persidangan Umno yang dalam rangka memperkuatkan partinya untuk menang patut menanganinya bagi menjaga maruah dai air muka kerana dakwaan itu melibatkan pemimpin kanan mereka.

Sekiranya dakwaan Musa itu benar, perbuatan Hihamuddin itu sesuatu yang mencemarkan integriti kerajaan UBN dan menjatuhkan maruah kerajaan itu dimuka dunia. Hishamuddin ialah salah seorang naib presiden Umno dan sepupu kepada Najib Razak.
Musa Hassan hari ini dalam satu sidang akhbar di Petalin Jaya ketika menjawab pertanyaan wartawan mendakwa bahawa pasukan polis semasa di bawah pimpinannya berdepan dengan campurtangan Menteri Dalam Negeri, Hishammuddin Hussein.

Menurutnya campur tangan berberntuk arahan dibuat oleh Hihsmuddin kepada pegawai junior dan seorang ketua polis daerah tanpa pengetahuannya.

Tindakan Hishamuddin itu menurut Hasan bersalahan dengan Seksyen 4 (1) Akta Polis (1967) yang membenarkan hanya beliau (IGP) saja yang boleh memberi arahan kepada pegawai bawahan.

Katanya dia sudah memberi tahu kesalahan dan percanggahan kepada Hishamuddin tetapi tidak dihirau dan kurang bersetuju dengannya. Menurut Musa salah satu sebab kenapa beliau tidak disambung kontreks sebagai Ketua Polis Negara untuk kali kedua adalah disebabkan keberaniannya menegur menteri dalam negeri itu.

Sangat elok kalau para perwakilan Umno membangkitkan soal tindakan Hishmuddin itu kerana ia jelas melakukan sesuatu yang bertentangan dengan prinsip dan Akta Polis. Sepatutnya Ngo seperti Perkasa(m), Jaringan Melayu dan sebagainya membuat laporan polis dan kepada SPRM apa yang berlaku itu.

Perwakilan Umno yang mengakui partinya sebagai sebuah parti yang telus, berjuang untuk bangsa dan negara tidak boleh mendiamkan perkara ini. Ahli Umno jangan berani dan tahu menunding jari kepada pihak lain saja tetapi hendaklah berani mengambil tindakan sama kepada pemimpin dan ahlinya sendiri.

Kalaupun tidak ada yang berani untuk mendesak Hishmuddin ditangkap tetapi kenalah ada seorang dua yang mendesak ditubuhkan jawatankuasa siasatan khas mengenai dakwaan Musa Hassan itu. Adalah malang lagi kalau campur tangan dimaksukan Musa itu melibatkan soal keselamatan negara misalnya seperti melindung penjenayah negara,

Dalam pada itu Musa Hassan hendaknya tidak setakat memberi maklumat itu, sebaliknya perlu mendedahkan seberapa banyak kesalahan, kes-kes kacau ganggu polis di raja semasa beliau menjadi ketuanya. Hanya mendedahkan itu untuk menjustifikasikan kenapa beliau tidak disambung kontres kurang menyengat.

Pendedahan Musa itu juga sesuatu yang mengejutkan dan membuka isu baru dalam pasukan polis di raja Malayisa yang sering dilemparkan sebagai komponen BN yang ke, 17 selepas SPR (15) dan Pejabat Pendaftaran Negara (JPN 16)....sumber sinisini

Jeng..jeng.... Bom ketiga akan dilontarkan bila-bila masa... lebih power lagi....???

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kalau pun 100 bom meletup pasal menteri-menteri UMNO,ahli-ahli UMNO yang sedang bersidang sekarang,tak ambil pot.Mereka sudah pekak,tuli dan buta akibat dah lama diternak.Baru ni Musa Hassan nak buka mulut,dulu bukan main ampu lagi Perdana Menteri hingga sanggup pikul tilam kemahkamah.Dah tak dapat sambung kontrek baru,padan muka.Apoa yang berlaku pada Musa Hassan wajar dijadikan iktibar kepada mana-mana pegawai tinggi polis dan tentra.

Tanpa Nama berkata...

Aku ingat lagi pada tahun 1998 DSAI dipenjara bukanlah kerana kes LIWAT, tetapi adalah putarbelit Peguam Negara ketika itu iaitu "Mendakwa DSAI telah salah guna kuasa sebab mengarahkan polis utk menyiasat kes tuduhan dpd UMi Hafilda"

Kini, kita lihat si Auw..Auw Hishamuddin telah secara terang mencampuri urusan polis, maka, beliau juga PATUT DIDAKWA.

Mana Peguam Negara hah.....!!!

Tanpa Nama berkata...

peguam negara sudah kelaur negara daaa...........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...