21 November 2012

Hot ! Cristiano Ronaldo Derma €1.5 juta (RM7.5 juta) kepada kanak-kanak di Palestine !!!Cristiano Ronaldo telah mendermakan €1.5 juta (RM7.5 juta) kepada kanak-kanak di Palestine hasil penjualan kasut emas yang dimenanginya.


Bekas penyerang Manchester United yang terkenal dengan jolokan CR7, dengan ikhlas hati memberikan kasut emas yang diraihnya musim 2011 kepada kepada lembaga amalnya dengan tujuan untuk membantu kanak-kanak Palestin. 


Laman Qodsna pada akhir tahun lalu memberitahu, lembaga amal Real Madrid berjaya melelong kasut emas milik Ronaldo pada harga 1,4 juta euro. Wang hasil lelongan itu disumbangkan untuk membina beberapa sekolah yang hancur di sepanjang di Jalur Gaza. Sokongan Pemain Terbaik Dunia pada 2008 tersebut tidak berhenti sampai di situ sahaja.

Pernah dilaporkan sebelum ini, dalam satu acara, Ronaldo dengan berani mengenakan skaf Palestin. Tindakannya itu mendapat kecaman hebat dari lobi-lobi Zionis dan media barat. Beberapa media barat yang bersekutu dengan Yahudi seakan memusuhinya dan terus menggembar-gemburkan segala keburukannya.

Namun ada juga pihak media yang menyatakan tindakan Ronaldo itu sebagai satu bentuk tanggungjawab kemanusiaan.Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...