18 November 2012

HOT ! Cerita pasai SUK , Big Mama dan Kroni-kroni Depa...!


Neh... admin dapat satu emel ada sesorang hantag kat Kedahkini, emel nih dah lama masuk tapi dok masuk spam inbox jadi nasib baik tak terpadam. Emel nie ori....tak ubah sepatah ayat pun hangpa layan... banyak cerita pasai SUK, Sada, Subri Sudin....puak-puak yang pelahap projek-projek dan peluang kerja di Kedah.......~ Admin

Oleh (emel)  : Minah Pida

Rentetan dari keratan Utusex Meloya yang kononnya ditulis oleh Datuk Zaini Hassan dan sengkongkolnya Dr Subri Sudin

Kes of rivalry KCS dan PAS,

Aku memang setuju kepada kenyataan intro depa nih berkisar tentang rivalry,nepotisme,dendam dan tamak haloba.Tapi perwatakan Rasli sebagai hero aku sangat tidak setuju seperti di kolum cuit Zaini yg dikarang Subri Sudin(Pakar Hasad Dengki) atas arahan ahli politik korup kononnya menggambarkan situasi yg sedang berlaku.

Berita yang duk angkat penyangak jadi hero.Apa itu neopostisme?mungkin dia sendiri tak faham.

Mantan ss dato radzi bin BASIR yang duahbelaih taun (12 tahun) apa hubungan dengan dato rasli bin BASIR?

Rezal bin dato Rasli penyangak.dengan rozaina bt dato RADZI.,Kemudian Bawadzir dengan Nawadzir sapa pulak.

tu tak termasuk isteri big momma (bini penyangak),adik dia keja MMK sekarang dan ada banyak lagi untuk di londehkan. maklumat ni sikit saja supaya depa semua bole buat homework sikit.Hat big momma ni pun aku pun heran macam mana dia men golf dengan saiz macam tu.bole swing ka....

sobri sudin hang kalau nak buat ceta, orang umno upah banyak duit pun kena la buat homework dulu.supaya jangan benda yang hang tulih pada zaini tu jadi satu fitnah.ang pun macam tak tau geng basri ni lah yg berjaya keluarkan dato bani dari jitra ke kuin.

La ni makcik tu tersadai dekat sana.lani ang tuduh kata dato puat bersongkongkol dengan geng ni.tak kan la dato puat dengan sepupu dia mb pn tadak kuasa nak buat apa.so la ni kita tau la sapa yang duk atoq game dekat depa semua ni.

bercakap pasai kes ni,smua ahli majlis mpsp,staf dengan ex-officio tak suka YDP Mak Nenek naik meluat pun ada tapi tadak ceta pun.so nampak sangat ada penyagak duk p catuq game ni semua.sapa la yang duk ada kosa duk atuq ni.....

MISTERI btui.

ang kata kes ni haloba,tamak dan dendam kesumat.cuba ang siasat balik bila dato rasli jadi do bukan pisol ni ka jadi ydp.berapa batang golf dia duk guna p menebaih dato rasli sentai.berapa banyak duit dia duk guna p luar negara dia tak penah tutup balik account dia tu.jadi hat orang amanah kena cop blacklist tapi hat geng panglima jahat hampa duk sanjung.

hang bercakap pasai rangking. awat hang tak mau siasat si pisol tu dah la dato pun dia tak dapat dan junior dia dah potong dia siap dapat dato lagi. 2 orang junior muda 2 tahun pun dah potong dia.sapa lagi yang duk berdendam. hattu yang tak sebut.

hat ranking dato puat potong dua orang.aku rasa hang pun tau,semua JUSA punya pos adalah atas cadagan SPA,melalui MB dengan perkenan tuanku. Ni bukan orang cakap pasai seniority tp acceptibilty daripada perkenan Tuanku. yang bawah daripada JUSA mesti la kena bincang ketua jabatan yang berkenaan ,serta dengan MB dan diputus kan dalam exco.
Jadi hat keputusan Exco tu yang sepatutnya sampai kepada tuanku.keputusan mesyuarat tertinggi negeri bukannya keputusannya panglima penyangak sorang sj.

ada pulak puak hampa duk tuduh kata pisol kata ada anak dekat mdkp.kata hampa ada line up bomoh ramai yang power. depa silap tengok la kut.ka hampa bayaq duit pengeraih tak cukup.cuba p tengok dekat sada tu tengok.anak sapa,adik sapa,abang sapa,makcik sapa,pakcik sapa tadak dekat situ.

Anak dato PTG adakan...anak MIDIN pun ada kan...dan ramai lagi.cuba p usha tengok dekat sada tu.maybe sada tu stand for Syarikat Anak Dan Akupunya.

Akhir sekali sobri sudin,hat sinetron dendam kesumat ni.hang memang tadak kemaluan la.nak brapa invoice ang hantaq p dekat mad det kali ni. fitnah tu macam berzina dengan mak sendiri.ang orang Islam ni kena amal konsep amar makruf nahimungkar.kena bagi orang berdamai tapi la ni ang yang duk bagi depa berlaga.

Fikirkanlah isu ini sebenarnya lubang kepada korupsi dan nepotisme yg sedang ada dan melibatkan banyak pihak yg invisible kepada undang2 dunia bermaharajalela dr regim bn ,pakatan dan kini takut dibongkar wpon byk ditutup oleh pihak berkuasa di dunia.Truth will prevail.

Kedahkini

2 ulasan:

Awanama berkata...

puak ni kalau kita bagi nasihat serupa curah air kat daun keladi.. tak payah nasihat , dapat bukti buat report.. polis buat kerja ka tak buat tu no dua, report kesalahan depa no satu

Awanama berkata...

kenapa tak minat kes kontrak benih padi benih padi,buatlah tajuk HMN sdn bhd dan sri merbuk,rm 164,8 jt.tengok kilang kat sg besar selangor boleh ke hasilkan benih sebanyak tuh,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...