25 Januari 2015

SELEPAS JET 9M-NAA , HARGA CHINCHILLA COAT ROSMA PULAK DIPERTIKAIKAN...MAI TERJAH.....


13 henget je.....


Jet 9M-NAA kat mana....?

1~ Dis 2014 - Jan 2015 | Hawaii, LA, NY, London, Dubai, Bangkok

2~ Jan 2015 | Zurich, Riyadh, London

Bila lah nak insaf mereka ni..

Kredit to : Malek Hussin..SUMBER


Chinchilla Coat Rosmah Pula Jadi Perhatian Di Laman Sosial - USD 44,990 Harganya?



Gambar Rosmah memakai coat bulu yang viral di laman sosial. Kot bulu itu dikenali sebagai Chinchilla coat.

Kalau la yang pakai kot itu adalah manusia-manusia yang tah sapa-sapa tah, takde sapa pun nak heran.

Tapi disebabkan yang pakai kot bulu Chinchilla itu adalah Rosmah Mansur, wanita yang paling kontroversi, popular dan hot di Malaysia sebab asyik dikaitkan dengan itu ini jek maka ianya menarik perhatian orang ramai.

Sebenarnya. Bagi orang biasa macam aku. Bila tengok Rosmah Mansur pakai coat bulu di atas aku tak rasa apa-apa. Nak tahu kenapa? Jawapan dia simple jek. Aku tak kenal coat tue, aku tatau dia punya harga, aku punya level kehidupan sebenarnya tak memungkinkan untuk aku peduli dengan benda2 yang macam Rosmah pakai sebenarnya.

Ini pun aku tahu sebab orang yang bagitau di media sosial. Kalau tidak sampai ke mampos aku tatau apa ke benda coat yang Rosmah pakai tue beb.

KAH KAH KAH

Jika kau google ;



So ia memang item popular dan dikaitkan dengan lambang kemewahan. Chinchilla coat neh ialah coat bulu. So bila ia coat bulu maka sudah la tentula ia datang dari 'benda' yang menghasilkan bulu tersebut. Itulah yang aku faham.

Then aku taip Chinchilla di google ;


Nampak gayanya apa yang aku fikirkan pada awalnya memang betul la. Ini link rujukan untuk bacaan penuh : Apa Itu Chinchilla Coat.

Dan bulu untuk Chinchilla coat itu datangnya dari binatang yang comel ini ;


Dan ini pula yang tersebar di laman sosial ;


Betul ka harga coat tue mahal seperti itu? Aku taktau. Cuma yang aku tahu selepas melakukan sedikit pembacaan maka aku dapati ;

1. Kualiti

2. Jenama

3. Jenis rekaan

4. Bilangan unik (maksudnya keluaran ada satu atau dua je ke di dunia ini)

5. Tempahan khas

6. Pernah dipakai oleh ikon terkenal

Mempengaruhi harga satu-satu pakaian tersebut. Yes. Memang aku google serba sedikit, Chinchilla coat juga dikaitkan dengan lambang kemewahan.

Dan gambar2 di atas (Rosmah dan harga) disebarkan oleh Chegubard disini.

Kalau betul la macam neh punya mahal harga coat yang Rosmah pakai.. pehhh.. kau bagi aku duit tue lebih bagus arhhh Rosmah. Kurang2 boleh gak aku beli rumah. Apa guna aku jadi anak angkat kau kalau satusen pun tak dapat? Kata kau tue ibu kepada kami semua.

KAH KAH KAH ~ AMENO WORLD

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Coat dracula yg najib pakai tu apa pulak namanya...

Klmpg berkata...

Asalkan dia bahagia. Bila lagi. Mati nanti pakai kain cotton putih sahaja. Mati itu pasti di antara 2 kelipan mata. Rakyat kena musibah pakai baju terpakai....

Miss Vee berkata...

This Is What You Really Want !!
Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

Tanpa Nama berkata...

kih kih kih...

mama kata kot tu orang hadiah...

hadiah orang bagi mana boleh tolak...

dan mama tak pernah tolak hadiah...

kalau orang bagi hadiah kot kena la pakai di tempat sejuk...

takkan la nak pakai di tempat sejuk...

kan?

Tanpa Nama berkata...

takkan la nak pakai di tempat panas...

kan?

IBU HAYATI berkata...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI















Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...