14 November 2014

UNTUK DAPAT RUMAH PPRT KENA SERAH ANU....MEMANG CELAKA PUNYA PEGAWAI KERAJAAN!!! KEJADIAN DINEGERI KEDAH AMAN MAKMUR




PATUTLAH BALA DATANG BERTIMPA-TIMPA.........

Pegawai Kerajaan Didakwa Minta Habuan Seks Daripada Janda Ditahan



ALOR SETAR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan seorang pegawai tadbir yang menjawat jawatan penolong pengurus di sebuah jabatan kerajaan kerana didakwa meminta habuan seks daripada pemohon rumah bantuan berstatus ibu tunggal.

Menurut sumber, pegawai kerajaan berusia 50-an itu ditahan di sebuah hotel di Jalan Putra di sini pada pukul 2 petang Khamis selepas didakwa meminta habuan seks daripada seorang ibu tunggal berusia 20-an.


Difahamkan, suspek memilih mangsa menerusi gambar pada borang atau surat pemohonan yang dihantar pemohon sebelum menghubungi mereka.

"Dia kemudian mendakwa mempunyai kuasa untuk memberi kelulusan dalam permohonan rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT).

"Bagaimanapun untuk mendapat rumah tersebut, pemohon berstatus janda perlu memberi habuan seks kepadanya. Suspek dikesan mendapatkan suapan seks di hotel pada waktu tengah hari," dedah sumber itu.


Tambahnya, terdapat ibu tunggal yang tidak berjaya dalam permohonan itu walaupun telah memberi habuan seks bertindak membuat laporan terhadap majikan suspek.

Berdasarkan maklumat dan risikan SPRM sejak beberapa bulan lalu, akhirnya suspek berjaya ditahan SPRM.

Jelas sumber itu, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 17 Akta SPRM 2009 kerana meminta suapan dalam bentuk sek ~mstar

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

rocky the great brown unused dick says: sial.. bugima.. celaka.. lahanat.. semoga Allah menarik berkat dari IBLIS kerajaan tuh (dan iblis2 lain)

Tanpa Nama berkata...

Pegawai ni mesti Melayu dan beragama Islam. Dia juga mungkin sudah ada isteri dan anak. Lagipun umurnya dah 50 tahun, tak kan masih bujang lagi. Inilah masalah orang Melayu/Islam. Banyak laporan rasuah dan salah guna kuasa seperti yang dibentangkan dalam Laporan Audit Negara, saya juga yakin yang terlibat rasuah dan salah guna kuasa dalah pegawai-pegawai Melayu dan bergama Islam. Wah malunya!

Tanpa Nama berkata...

Jawapannya ada pada hudud..jgn nak berdolak dalih..ni lah cara nak menyelesaikan masaalah yg mlanda negara kita .bawa tubitlah pakar bijak dr atas langitpun kalau hukum Allah ditolak ketepi sampai kiamatpun takkan dapat menyelesaikan msaalah mansia jd syaitan

Tanpa Nama berkata...

Prbuatan sdemikian, skiranya benar, mmg terkutuk. Sdikit pncerahan...pgawai tu dari sbuah badan berkanun di bawah kmnterian kmajuan luar bndar dn wilayah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...