17 Ogos 2013

Raja Saudi sokong keganasan tentera Mesir


Pemimpin Arab Saudi, Raja Abdullah semalam, menyeru negara-negara Arab supaya berdiri bersama-sama menentang ‘usaha menjejaskan kestabilan’ Mesir, dalam satu mesej bagi menyokong kepimpinan tentera negara itu.

“Arab Saudi, rakyatnya dan kerajaan hari ini berdiri bersama saudara kami di Mesir dalam menentang keganasan.

“Saya menyeru kepada mereka yang jujur di Mesir dan negara-negara Arab serta negara Islam berdiri sebagai seorang lelaki dan satu hati dalam menghadapi cubaan untuk menjejaskan kestabilan negara yang berada di barisan hadapan negara Arab dan sejarah Islam,’’ katanya dalam siaran televisyen negara ini.

Arab Saudi merupakan sekutu rapat bekas Presiden Mesir yang digulingkan, Hosni Mubarak dan mempunyai hubungan yang sukar dengan pergerakan Ikhwanul Muslimin. – REUTERSLANGIT Kawasan Abbasiyyah sudah dipenuhi gas air mata, belum lagi helikopter-helikopter yang melayang-layang bersama para sniper—penembak jitu di dalamnya.

Helikopter militer Mesir pun sudah menurunkan ‘sniper’ di puncak salah satu bangunan di atas kawasan Abbasiyyah yang siap menembak banyaknya massa pendukung Mursi seperti semut yang berkeliaran.

Dan Abbasiyyah sebentar lagi akan menyusul kawasan-kawasan lainnya yang banjir darah oleh para syuhada di Mesir.

Lalu apakah kesalahan yang dilakukan oleh anak kecil dan orang-orang di sana yang dibunuh sebegitu kejam?.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...