15 Ogos 2013

PANAS ! ISU PEGAWAI KHAS MENTERI - PUAK UMNO PUN TIBAI NAZRI....

APA RASIONAL NAZRI AZIZ LANTIK ANAK SENDIRI SEBAGAI PEGAWAI KHAS?Pada ketika Tun Dr. Mahathir mengeluarkan kenyataan melarang mana-mana ahli keluarganya mencari projek di seluruh Kedah walaupun hanya sekadar projek Kelas F, lain pula ceritanya bagi seorang menteri yang acapkali mempamerkan gelagat yang tidak bertaraf Menteri, sebaliknya lebih kepada seorang 'maharaja kecil' yang berbuat sekehendak hati.

Menteri tersebut adalah Nazri Aziz, Ahli Parlimen Padang Rengas selama beberapa penggal tetapi Padang Rengas tidak pernah membangun atau mempunyai daya tarikan pelancongan meskipun sekarang ini Ahli Parlimennya adalah Menteri Pelancongan.

Laman sesawang rasmi Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia memaparkan dengan jelas nama NEDIM BIN NAZRI AZIZ, yang merupakan antara figura anak orang kenamaan yang cukup terkenal dengan gaya kehidupan flamboyant.

Apakah Nazri Aziz sudah tidak percaya dengan mana-mana orang lain sehingga perlu melantik anaknya sendiri sebagai Pegawai Khas? Mengapa Nazri Aziz tidak melantik suku-sakat, saudara-mara, ipar-duai, biras-besan mahupun menantu-mertua sebagai Pegawai Khasnya? Mengapa pula tidak dijadikan Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia sebagai Kementerian Nazri Aziz Anak-Beranak dan Keluarga?
Apa sebenarnya yang mahu dibuktikan oleh Nazri Aziz menerusi perlantikan anaknya sendiri sebagai Pegawai Khas untuk dirinya?

Ramai yang nak sangat tahu nih... jangan pula kata, "I MENTERI, YOU TAHU APA!"INI PULAK PENJELASAN NAZRI AZIZ:

Saya Bayar Gaji Anak Saya, Bukan Kerajaan - Nazri Aziz.

Logik ke?

Alasan ini boleh ka kita percaya dan terima begitu saja? Dia dilantik bekerja dengan kementerian Pelancongan, dan dia tidak dibayar gaji oleh kerajaan sebaliknya dibayar gaji oleh Nazri Aziz selaku menteri kepada kementerian pelancongan?Nazri Aziz juga dipetik berkata ;

Tourism and Culture Minister Datuk Seri Mohamad Nazri Aziz has said his son was not on the government payroll though he is listed as a “special assistant”.
Nazri said he paid Muhammad Nedim Nazri to carry out youth activities in his constituency.
“I can call him errand boy or office boy, if that would please people. I am paying him, not the government,” he told The Malaysian Insider today.
“Obviously someone young has to be doing it. I don’t want an Umno Youth person doing it as I am trying to reach as many youngsters as possible. So I asked him and I am paying him for it from my own pocket,” said Nazri who said Nedim is not an Umno member.
Rujukan :
http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/nazri-aziz-says-son-not-on-government-payroll-works-for-him

Maaflah. Aku tak rasa orang akan terbeli dengan alasan macam neh. Melainkan ada bukti konkrit yang kerajaan langsung tak keluarkan duit satu sen untuk bayar gaji anak dia yang terang2 terbukti memegang jawatan dalam kerajaan.

Pendapat aku, kalau Nazri Aziz bayar gaji anak dia, tak sepatutnya nama anak dia listed dalam website kementerian. Itu bukan jawatan lantikan dalam kerajaan maa..

Tapi bila nama listed dalam website kementerian pelancongan, tak mustahil la automatik kita akan anggap dia tue sebahagian dari kakitangan kerajaan yang dibayar oleh kerajaan.

So siyes, aku tak boleh hadam alasan dia neh.

Dan lebih siyes, aku tak rasa mana2 pembangkang totok akan mampu hadam alasan tersebut..
~AW

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Nazri kata ia kaya sbb tu ia boleh bayar gaji anaknya. Serupa dgn FLOM ditingkat 4 dlu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...