11 Mei 2015

TERPANAS! PEMIMPIN TERTINGGI UMNO BOIKOT PERTEMUAN DENGAN NAJIB?

Hasil carian imej untuk mt umno


Muhyidin Ada Plan Jatuhkan Najib, Najib Ada Plan Untuk Pertahankan Jawatan - Ulasan Blogger UMNO.


Minggu ini Datuk Seri Najib Razak mempunyai dua atur cara khusus berjumpa dengan pemimpin Umno yang dipercayai untuk menjelaskan perkembangan politik semasa sambil menagih sokongan daripada mereka.

Pada hari Ahad, beliau akan berada di Tawau, Sabah di mana dilaporkan antara 20 hingga 30 ribu orang bakal menyambutnya secara besar-besaran di sana. Tetapi Naib Presiden Umno Datuk Seri Shafie Apdal yang sebelum ini bersuara agak berbeza dengan mahukan isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) ditangani secara serius bagi mengembalikan keyakinan rakyat, tidak akan hadir dalam majlis tersebut.

Beliau sebaliknya sudah pun berlepas ke Mekah untuk menunaikan umrah bersama keluarganya pada Jumaat lalu.

Kenapa Shafie tiba-tiba mahu ke Mekah di ketika Najib mahu turun ke Sabah? Tidak bolehkah pemergian menunaikan umrah dilewatkan barang sehari dua selepas perjumpaan dengan perdana menteri? Pada hari Isnin ini pula, Najib akan bertemu sekali lagi dengan ketua-ketua Umno Bahagian di Putrajaya, juga dipercayai untuk menjelaskan pelbagai isu semasa kepada mereka. Ini adalah perjumpaan kali kedua antara Najib dengan ketua-ketua Umno Bahagian sejak berlakunya serangan dan kritikan daripada Tun Dr Mahathir Mohamad terhadapnya.

Selain Shafie yang pasti tidak hadir dalam perjumpaan itu, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang kini berada di Milan, Itali juga tentunya tidak hadir sama. Dalam pertemuan kali pertama Najib dengan ketua-ketua Umno Bahagian di PWTC pada Mac lalu, Muhyiddin dan Shafie juga adalah antara yang tidak menghadirinya.

Semalam, nun jauh dari Milan, timbalan perdana menteri berkata, isu 1MDB adalah sebab utama Barisan Nasional (BN) gagal dalam pilihan raya kecil Permatang Pauh, baru-baru ini.

Katanya, rakyat ingin tahu mengenai perkara itu tetapi beliau sendiri tidak tahu untuk menjelaskannya ketika berkempen.

Bersama-sama Muhyiddin berada di Milan sekarang ini ialah Datuk Seri Mustapa Mohamad, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz serta beberapa ahli Parlimen kerana menghadiri program rasmi anjuran Kementerian Kebudayaan dan Pelancongan.

Adakah di Milan ketika ini sedang berlaku perbincangan mengenai perkembangan dan masa depan politik negara?

Dalam pada itu, selain Shafie, seorang lagi naib presiden Umno iaitu Datuk Seri Hishammuddin Hussein juga mulai berbeza dengan mengeluarkan kenyataan yang agak keras apabila meminta selain audit yang sedang dijalankan dipercepatkan, turut mahukan audit bebas antarabangsa dilakukan terhadap 1MDB bagi merungkai segala persoalan yang bermain di fikiran rakyat ketika ini.

Ini secara langsung menunjukkan ketika ini Muhyiddin, Shafie dan Hishammuddin hampir selari dalam pandangan dan seolah-olah tidak mahu menunggu lagi laporan audit oleh Jabatan Audit Negara sebagaimana diumumkan Najib sebelum ini.

Mereka lebih mahukan Najib tampil sendiri tampil menjawab dan menjelaskannya kepada rakyat berbagai isu meragukan mengenai 1MDB itu.

Di waktu yang sama, selepas Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin mengeluarkan kenyataan yang mempersoalkan pelbagai perkara yang membimbangkan rakyat dalam urus niaga antara 1MDB dengan Lembaga Tabung Haji, susulannya kemudian satu demi satu beberapa Pemuda Negeri pula menuntut Najib dan kerajaan agar segera tampil menjawab dan menjelaskan mengenai syarikat pelaburan yang bermasalah itu.

Jika sebelum ini, hanya Dr Mahathir yang tidak henti-henti melontarkan persoalan dan mahukan jawapan daripada Najib mengenai 1MDB, kini Pemuda Umno nyata lebih lantang menuntut perkara yang sama.

Mereka juga mengakui 1MDB adalah beban kepada parti dan kerajaan ketika ini sehingga kesan penolakan daripada generasi muda dapat dirasai ketika kempen di Permatang Pauh, baru-baru ini.

Sekali gus, memberi makna julangan Pemuda Umno kepada Najib sebelum ini sudah tidak bermakna apa-apa lagi.

Dengan semakin ramai pemimpin kanan Umno mulai mempersoal dan menjauhi Najib, kehadirannya di Sabah dan perjumpaan pusingan kedua dengan ketua-ketua Bahagian kali ini mungkin tidak lagi seceria dan semeriah seperti selalu.

Najib kini lebih dinanti bila mahu pergi berbanding perlunya dipertahankan lagi. – shahbudindotcom.blogspot.com

1 ulasan:

Dimas Utomo berkata...

Assalamu Alaikum Wr.Wb...
Maaf sebelumnya jika lewat Tempat ini saya menceritakan kisah hidup saya niat saya hanyalah semata ingin berbagi tapi semua tergantung Anda percaya atau tidak yg jelasnya ini nyata tidak ada rekayasa……
Syukur alhamdulillah kini saya bisa menghirup udara segar di indonesia karnah sudah sekian lama saya ingin pulang ke kampung halaman namun tak bisa sebab,saya harus bekerja di negri orang (MALAYSIA) karna ada hutang yang harus saya bayar di majikan yaitu 125juta untuk uang indo namun saya tidak pusing lagi sebab kemarin saya di berikan Info oleh seseorang yang tidak saya kenal,katanya kalau mengalami kesulitan baik dalam Kesehatan atau Ekonomi,Terlilit hutang silahkan minta bantuan sama
AKI BROMO di Nomor telfon ((( 085 288 958 758 ))) di jamin bantuan beliau 100% …
Jadi saya beranikan diri menghubungi beliau dan menyampaikan semua masalah saya dan alhamdulillah saya bisa di bantu,kini semua hutang saya sama majikan di Malaysia semua bisa terlunasi dan punya modal untuk pulang kampung,,,,
Jadi buat yang pengen seperti saya silahkan hubungi AKI BROMO di nomor ((( 085 288 958 758 ))) Anda tidak usah ragu akan adanya penipuan atau hal semacamnya sebab saya dan yg lainnya sudah membuktikan keampuhan bantuan beliau kini giliran Anda trimah kasih banyak... dan untuk lebih jelas atau kurang percaya silahkan kunjungi

http://angka-hancurkan-bandartogel.blogspot.co.id/

Anda sudah ke mana-mana tetapi tidak menghasilkan solusi yang tepat.!!!
Jangan Anda Putus Asa...Karna anda sudah berada di kata kata yang sangat tepat.!!!

APAKAH ANDA TERMASUK KATEGORI DI BAWAH INI.???
-BANTUAN DANA GAIB DAN UANG BALIK
-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS
-PENGLARISAN DAN SANTET
-PESUGIHAN TUYUL MELEK.-BANTUAN DANA GAIB DAN UANG BALIK
-MENAKLUKKAN LAWAN JENIS
-PENGLARISAN DAN SANTET
-PESUGIHAN TUYUL MELEK.

bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini silahkan..!!!
HUB: AKI BROMO
TLP / 0852-8895-8758
ATAU KLIK

http://www.ilmu-pesugihan.com

KAMI MEMBERIKAN BUKTI DAN MENJAMIN KEBERHASILAN ANDA TERIMA KASIH
WASSALAMUALAIKUM.WR.WB...???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...