24 Julai 2014

GEMPAR! Pesawat Belanda Yang Membawa Mayat Mangsa Nahas MH17 Telah Terhempas Di Eindhoven?

AP Tersilap Tweet Insiden Nahas MH17 Sehingga Timbulkan Kekecohan

Fikir dahulu sebelum tweet!


Agensi Berita The Associated Press (AP) Pada Rabu, 23 Julai 2014 Melakukan Kesilapan Besar Apabila Tersalah Tweet Sehingga Menimbulkan Kekecohan Di Laman Sosial


Dalam Tweet Berkenaan, AP Memberitahu Bahawa Pesawat Belanda Yang Membawa Mayat Mangsa Nahas MH17 Telah Terhempas Di EindhovenStatus Twitter itu kemudiannya diulang Tweet (retweet) oleh pengikut laman sosial berkenaan lebih 4,200 kali.

Dalam Kekeliruan Ini, Jelas Sekali Penggunaan Tanda Koma Amat Penting Apabila Mampu Mengubah Struktur Ayat Berkenaan Menjadi Tepat
Sebagai Sebuah Agensi Berita Terkemuka Dunia, Sikap Tidak Profesional Seperti Itu Dipersoal Oleh Segelintir Pengguna Twitter


AP Bagaimanapun Mengeluarkan Kenyataan Terbaru Selepas Itu Dengan Menjelaskan Pesawat Belanda Yang Membawa Mayat Mangsa Nahas MH17 Itu Selamat Mendarat Di Eindhoven

5 ulasan:

Awanama berkata...

PENIPUAN MEDIA BERKENAAN KAPALTERBANG MAS YANG DITEMBAK DI UKRAINE.

Sebenarnya kapalterbang yang ditembak itu ialah MH370 dan bukannya MH17 seperti yang diputarbelitkan oleh Media.

MH17 tidak ditembak, malah masih beroperasi di KLIA.
Para penumpang yang dikatakan telah menaiki MH17 di Schiphol Airport Amsterdam itu sebenarnya telah diculik oleh Yahudi.
MH17 telah dibatalkan penerbangannya pada hari tersebut.

Schiphol Airport Amsterdam merupakan pengkalan Zionist MOSSAD.
Terdapat beberapa peristiwa yang membongkar kegiatan di Schiphol Airport yang dikaitkan dengan kegiatan rahsia MOSSAD. Antaranya peristiwa-peristiwa berikut;


1. Kapalterbang Israel mempunyai status istimewa di lapangan terbang schipol. Pada tahun 1992, Pesawat kargo ke Tel-Aviv El Al yang membawa bahan-bahan terlarang untuk perang biologi , yang di buat di US dan untuk dihantar ke Israel, terhempas di Amsterdam melanggar bangunan apartment. Pada mulanya di rahsiakan oleh pihak Belanda atas permintaan Israel tetapi didedahkan dalam satu lapuran rasmi pada Oct 1998, akhbar NRC Handlesblad melapurkan dari dokumen rasmi penyiasatan kapalterbang yang terhempas tersebut membawa 190 litre dimethyl methyl phosphonate, kimia yang digunakan untuk hasilkan gas beracun sarin.
2. Pengakuan bekas menteri pertahanan Belanda Henk Vredeling dalam temubual TV NOS mengaku Belanda menjadi proksi Israel dalam perang Yom Kippur. Mereka menggunakan Schiphol Airport untuk menghantar bekalan senjata secara rahsia ke Israel dalam perang Yom Kippur 1973. Pada 29 Januari 1999, Hakim Besar Belanda mengaku kakitangan sekuriti El Al di Schiphol Airport adalah cabang polis rahsia Israel MOSSAD.
3. Pada 25 Desember 2009, terdapat cubaan untuk meletupkan pesawat Northwest Airlines Flight 253. Seorang lelaki Nigeria Umar Farouk Abdulmutallab cuba meletupkan letupan disembunyikan dalam seluar dalamnya tetapi gagal. Ia didakwa sebagai rancangan al-Qaeda untuk meletupkan kapalterbang tersebut. Terdapat lapuran lelaki tersebut diberi kebenaran memasuki pesawat walaupun tidak mempunyai passport.


Jadi kenapa Media mengatakan MH17 yang ditembak?

Jawapannya ialah:

Yahudi isreal ingin memulakan peperangan darat di Gaza dan untuk itu mereka memerlukan suatu insiden atau peristiwa yang besar berlaku supaya pandangan dunia dapat dialihkan.
Jadi mereka telah merancang untuk menggunakan kapalterbang MH370 yang mereka rampas 4 bulan yang lalu dan mereka ingin menghempaskannya di Ukraine dan menyalahkan Rusia.

Mereka memasukkan mayat-mayat penumpang MH370 yang telah mereka awetkan itu kedalam kapalterbang MH370 dan mereka melancarkannya sebagai MH17.


Mereka menggunakan sistem radar untuk mengawal MH370 dan selepas sampai di Ukraine, mereka melancarkan roket ke arah MH370 dan meletupkannya.
Media-media diseluruh dunia telah diarahkan oleh Yahudi untuk menghebahkan bahawa MH17 telah ditembak. Dalam sekelip mata, Amerika menuduh Rusia yang bertanggungjawab meletupkan pesawat itu.

Berikut adalah bukti-bukti yang penting untuk kita renungkan:

1) Mayat-mayat yang dijumpai itu telahpun reput dan tidak ada sebarang kesan darah.
2) Terdapat kesan-kesan penyeksaan pada badan mayat-mayat.
3) Passport –passport yang dijumpai disitu menunjukkan tidak ada sebarang kesan terbakar dan masih baru.
4) Bangkai kapalterbang yang dijumpai itu jelas menampakkan tanda-tanda MH370. (Bendera Malaysia yang terdapat diatas tingkap penumpang berhampiran pintu masuk adalah berlainan lokasi untuk MH370 dan MH17).
5) Media-media mula melancarkan serangan menghentam Rusia.
6) Tidak ada lagi berita tentang Gaza di Media.

Apakah motif utama Yahudi Israel itu?

MOTIFNYA IALAH SUPAYA DUNIA TIDAK LAGI MENUMPUKAN PERHATIAN KEPADA KEKEJAMAN YANG DILAKUKAN OLEH ISREAL DI GAZA.

Sumber rujukan:

http://jimstonefreelance.com./

http://www.washingtontimes.com/news/2014/jul/18/pro-russia-rebel-commander-suggests-passengers-die/#ixzz37qkaKYMb

http://nodisinfo.com/silicone-dummy-detected-wreckage-mh-17-hoax/

Awanama berkata...

Pelik je ... cam tak logik ler...

Jumizan Blog Spot berkata...

Hmmmmmm....

Awanama berkata...

Haha.. boleh jd.. zaman la nie.. mh370 pon hilang mana ntah.. mh 17 ganti mh370.. nanti ada flight mas baru nak jatuh gak la.. jenis 777.. nak ganti mh17 plak.. boikot mas

Awanama berkata...

Lantak ka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...