24 Julai 2014

VIDEO: Ngeri.. Pelajar Kolej Kena Tetak Dalam Pondok PengawalSatu rakaman kejadian tetak dipercayai berlaku di Kuching, Sarawak pada April lalu kini tersebar di media siber.

Terdapat dua set rakaman kejadian ini yang diperoleh daripada kamera CCTV di luar pondok pengawal dan di dalamnya.

Daripada video yang diperoleh daripada kamera luar, kebanyakan wajah penyerang dan motosikal digunakan mereka kelihatan dirakam dengan jelas.Manakala rakaman daripada CCTV dalam pondok pengawal menunjukkan suasana cemas apabila dua pemuda diserang dan ditetak dengan pisau dan parang oleh beberapa lelaki yang menyerbu masuk dan sebilangannya pula menetak dari celah tingkap.


Penjahat yang melakukan jenayah ini kelihatan tidak berhati perut apabila tergamak bergilir-gilir menyerang mangsa menggunakan parang hingga mereka dibasahi darah sebelum dapat melarikan diri.

Mengikut satu komen di Facebook, mangsa mengalami kecederaan parah dengan pergelangan tangan hampir putus ekoran kejadian ini.


Kejadian dikatakan berpunca apabila kedua-dua mangsa yang merupakan pelajar kolej menggagalkan usaha penjahat mencuri motosikal mereka.

Oleh sebab tidak puas hati penjahat tersebut memangggil geng pencuri lain lalu terjadilah insiden tetak menetak ini.

Diharapkan dengan bukti rakaman begini jelas setiap penyerang yang terlibat kini sudah dibawa ke muka pengadilan.  SUMBER

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...