08 Januari 2013

Panas ! Patutlah Depa Cantas Mencantas Nak Jadi ketua Wanita...Cepat Kaya Wooi... ( +video)
Projek PUSPAHANAS milik  Ketua UMNO Selangor Patut le dalam wanita umno mereka berebut nak jadi ketua wanita dari pemerhatian admin mereka senang mendapat projek yang besar dengan modal air liur mungkin sebabnya kuasa undi dan jentera pilihanraya wanita umno ini boleh menentukan jatuh bangun seorang pemimpin.

Awan Megah Sdn Bhd milik Ketua Wanita UMNO Selangor Senator Datuk Seri Raja Ropiaah Abdullah telah dianugerahkan projek pembinaan Pusat Pengajian Pertahanan Nasional (“Puspahanas”) milik Kementerian Pertahanan melalui satu perjanjian bertarikh 8 Jun 2005.

Projek penswastaan tersebut melibatkan kerja-kerja merekabentuk dan membina (design and build) sebuah kolej latihan tentera ianya bernilai RM100Juta.

Pecah tanah projek Pusat Pendidikan Pertahanan Negara atau Puspahanas sudah dilakukan pada 21 November 2008 (baca di SINI ).

Sebagai balasan kepada kerja-kerja merekabentuk dan membina Puspahanas, Kementerian Pertahanan berjanji akan memindahkan tiga bidang tanah iaitu PT220 (seluas 96.825 ekar), Lot 1158 (seluas 45.420 ekar) dan PT216 (seluas 81.085 ekar).

Tanah-tanah seluas 223.33 ekar ini pada asalnya diambil oleh Kerajaan Persekutuan bagi tujuan membina kem tentera.

Oleh kerana Syarikat yang dikuasai oleh Ketua Wanita UMNO Selangor itu, iaitu Awan Megah adalah sebuah syarikat yang tidak pernah mempunyai apa-apa aktiviti sejak ia ditubuhkan jadi ianya tidak ada sebarang pengalaman.

Bagi melaksanakan projek tersebut pula sebuah syarikat yang mengeluarkan berus gigi tersebut dilantik sebagai Ali Baba bagi melaksanakan projek PUSPAHANAS yang dianugerahkan kepada Ketua Wanita UMNO Selangor Raja Ropiaah Raja Abdullah ( sila baca di SINI )

Dan setelah sekian lama berlalu, beeratus juta RM bertukar tangan... inilah hasilnya..

PENDEDAH SKANDAL PUSPAHANAS (terperinci ) SINI


1 ulasan:

Unknown berkata...

Padan laa depa dok pulun giler..
hee.. habuan besauu..
Namun aku tak heran pun pasai ni dapat habuan...masalahnya aku heran sangat2 pada ahli biasa tu..habok pun tak dapat,,tapi sokong bagai nak rak...
kesian sungguh,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...