22 September 2014

BERITA MENGGEMPARKAN DARI PRESIDEN KEADILAN - SAKSIKANKENYATAAN MEDIA
Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail
Presiden KEADILAN

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam reformasi

Saya menerima dengan hati yang terbuka keputusan yang telah dibuat oleh Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Selangor yang memperkenankan YB Tuan Mohamed Azmin Ali, Timbalan Presiden KEADILAN sebagai Menteri Besar Selangor yang baru.

Saya mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada 29 ahli Dewan Negeri Selangor dari KEADILAN, DAP dan PAS yang telah memberikan sokongan kepada saya sejak 14 Ogos 2014 dan membolehkan Pakatan Rakyat kekal sebagai kerajaan di Selangor. Saya menghargai kesepakatan 29 ahli Dewan Negeri Selangor ini yang meletakkan kepentingan menjaga mandat rakyat mengatasi kepentingan peribadi mereka.

Atas semangat itu, saya telah membuat keputusan untuk menarik diri dari pencalonan sebagai Menteri Besar Selangor. Saya telah mencadangkan kepada Majlis Pimpinan Pusat (MPP) agar YB Tuan Mohamed Azmin Ali, Ahli Dewan Negeri Kawasan Bukit Antarabangsa diangkat sebagai calon Menteri Besar Selangor. Majlis Pimpinan Pusat (MPP) yang bermesyuarat pada hari ini telah juga sebulat suara bersetuju dengan cadangan itu.

Saya mengambil keputusan ini demi kepentingan rakyat atas kesedaran bahawa krisis ini perlu diselesaikan secepat mungkin. Saya yakin bahawa KEADILAN telah kekal mempertahankan prinsip demokrasi raja berpelembagaan. Walaupun proses perlantikan ini pada hemat saya tidak menepati peruntukan Undang-undang Tubuh Negeri Selangor, saya percaya tumpuan perlu dikembalikan kepada usaha membela rakyat di Selangor.

Oleh itu, saya telah menyatakan pandangan saya kepada pimpinan parti mengenai beberapa program khusus yang perlu dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri untuk mengangkat martabat dan kebajikan rakyat Selangor.

DR WAN AZIZAH WAN ISMAIL
Presiden KEADILAN

22 September 2014

2 ulasan:

banggoi petai berkata...

Toknek dok umah laa nooo...jaga cucu cucu. ..Kesian kat cucu. .Mak sibuk cari laki baru. .Harap toknek Jah laa tolong jaga cucu cucu nooo...tokwan takpaa. ..banyak kawan dia nnt d bamboo rivet resort. .Jangan risau kat tokwan nooo sana banyak makhluk sama spesis tokwan. .Arbogggg punya geng. ...Hahahaaa. .kasihann nek Jahh kampunan jd menteri besaq. ..tak dapek den nok nolong ehhh

Dzul Musa berkata...

Free ja dapat dosa dok komen mcm tu. Cuba taip bends yg positif dan berfakta kan lebih baik. Benda yg buruk pun (kalau ada) perlu ditutup aibnya. Takgitu ustaz2 sekalian?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...