24 Julai 2013

TERKINI : BN KEKAL DI DUN KUALA BESUT , MAJORITI 2,592 ( RASMI )

KEPUTUSAN RASMI:

Calon BN Tengku Zaihan Che Ku Abd Rahman tewaskan calon PAS Endot@Azlan Yusof dalam PRK Kuala Besut hari ini dengan majoriti 2,592 undi.BN kekal di kerusi DUN Kuala Besut


KUALA BESUT: Keputusan tidak rasmi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut menyaksikan Barisan Nasional menang dengan majoriti 2,650 undi.

Kerusi itu berjaya dipertahankan oleh Tengku Zaihan Che Ku Abd Rahman yang mengalahkan calon PAS Endot @ Azlan Yusof.

Pada pilihan raya lalu, Allahyarham Dr Abdul Rahman Mokthar mempertahankan kerusi yang disandangnya sejak 2008 dengan majoriti 2,434 undi mengatasi calon PAS, Napisah Ismail.

Keputusan rasmi dijangka diumumkan selepas jam 10 malam ini.


KEPUTUSAN MASIH BELUM DISAHKAN :


DUA peti undi dari Pulau Perhentian yang pertama tiba di Pusat Penjumlahan Rasmi Undi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri Kuala Besut, Dewan Majlis Daerah Besut. 

JUMLAH KESELURUHAN UNDI PDM PULAU PERHENTIAN

BN = 454

PAS = 179

UNDI ROSAK = 4

JUMLAH = 633

MAJORITI BN = 275


BN terus mendahului. Berikut adalah keputusan untuk PDM Tok Saboh. Ini adalah PDM keempat yang dimenangi BN daripada 8 PDM. Berikut keputusan PDM Tok SabohBN - 1534

PAS - 959

BN menang majoriti 575 undi


Dalam PRU 13 yang lepas BN kalah di peti undi Kampung Nangka dengan majoriti 79 undi. PRK hari ini BN berjaya tawan peti undi berkenaan. Berikut keputusan PDM Kg Nangka:

BN - 524
Pas - 510

BN menang majoriti 14 undi

Setakat ini kedua-dua peti undi yang dimenangi PAS pada PRU 13 telah berjaya ditawan BN
....
SUMBER BERITA

Keputusan Tidak Rasmi
SK Pulau Perhentian
Saluran 2
BN : 223
PAS : 86

Tepat jam 5.00 petang hari ini, semua lapan tempat membuang undi bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut ditutup.

Sejumlah 14,108 pengundi membuang undi dengan jumlah keseluruhan yang mengundi kali ini adalah 79.78 peratus, kata Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Jumlah keseluruhan pengundi di DUN Kuala Besut adalah keseluruhan pengundi berjumlah 17,683.
Keputusan PRK itu akan diumumkan jam 10.00 malam hari ini.

Ketika proses pengundian berlangsung, tiada sebarang insiden tidak diingini dilaporkan, malah proses membuang undi juga berlangsung dengan aman.

Turut berjalan lancar adalah penggunaan dakwat kekal yang benar-benar kekal selepas dakwat yang digunakan dalam Pilihan Raya 2013 menimbulkan kontroversi apabila tidak bertahan lama.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...