24 Julai 2013

BERITA GEMPAK : TIM PENGERUSI SPR PULAK KANTOI, DITAHAN DIPUSAT MENGUNDI, PENGUNDI HANTU INDON DITANGKAP...?

Pengundi hantu indon di tangkap di kuala besut...ada lagi mainan kotor...kemong lah umno/spr...bulan pose pong nok nipu jugok....SUMBER

Didakwa pengundi hantu?


Penyokong PAS tahan kereta bawa timb pengerusi SPRLebih 100 penyokong parti PAS bertindak menahan kereta yang dinaiki Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar yang membuat tinjauan di pusat mengundi Sekolah Kebangsaan Kampung Baharu di Kuala Besut hari ini.

Mereka yang berkumpul di hadapan pintu pagar sekolah itu dengan membawa poster dan bendera parti, difahamkan bertindak demikian kerana menganggap ada pihak luar cuba mencampuri urusan pengundian memandangkan kereta yang dinaiki Wan Ahmad dan anggota SPR tidak mempunyai logo suruhanjaya.

Ketika diminta mengulas kejadian itu, Wan Ahmad berkata mereka menggunakan kereta kerajaan negeri Terengganu termasuk milik Majlis Daerah Besut kerana kenderaan SPR tidak dibawa ke Kuala Besut.

"Kereta yang digunakan tidak mempunyai logo SPR kerana ia bukan kereta rasmi suruhanjaya dan penumpang juga tidak dapat dilihat dari luar kerana cermin kereta itu gelap.

"Mereka turut tidak mempercayai polis yang cuba menjelaskan bahawa kereta itu membawa saya dan anggota SPR, sebaliknya terus mengerumuni kereta.

"Tetapi saya bernasib baik ada beberapa pemimpin parti itu kenal dan sedar saya berada di dalam kereta kemudiannya menenangkan penyokong tersebut," katanya yang turut melahirkan rasa kesal terhadap kejadian berkenaan.

Sementara itu, Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan yang berada di situ untuk berjumpa dengan penyokong parti, berkata kejadian berkenaan tidak sepatutnya berlaku.

"Saya juga berpendapat kekecohan itu dilakukan oleh penyokong luar kerana penduduk Kuala Besut masih mempunyai sifat menghormati pemimpin atau tetamu yang berkunjung ke sini," katanya.

HARI INI DIGEMPARKAN DENGAN BERITA CALON BN TELAH MELANGGAR AKTA PR...
GAMBAR BELIAU MENUNJUKAN KERTAS UNDI BERPANGKAH MENJADI TRENDING DI MEDIA SOSIAL.....

TERBATAL atau TIDAK? SPR dah lupa akta yang depa sendiri buat!!

Gambar Garis Masa
Pembuka sejarah PRK N01 Kuala Besut, pagi2 calon BN dah buat hal. Calon BN N01 Kuala Besut telah melanggar AKTA KESALAHAN PILIHANRAYA 1954 5 Seksyen 5(2) dan (3) yang membawa kepada 11 tahun penjara dan RM3000 denda. Nah!!!!.. Amek kaaaaaaaaaawww!!!

Rasanya SPR berani tak umumkan PENCALONAN CALON BN DIBATALKAN.. Aku tak pasti samaada SPR hilang cerdik atau calon BN yang kurang cerdik. ~aku tepuk dahi ko ape pun ta dapat nty kang~  Oleh: Orenji Ren Oren


Pengundi Pas Kedah FB


Dengar cerita yg blm dapat disohehkan iaitu terdapat indon dan bangla ditangkap oleh petugas kita ketika cuba utk memasuki ke kawasan bilik mengundi....Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...