16 Oktober 2014

SUSPEK BOM DI BUKIT BINTANG DITAHAN!!!

Letupan Di Bukit Bintang: Lebih Empat Lelaki DitahanKUALA LUMPUR: Lebih daripada empat lelaki telah ditahan berkaitan serangan bom di kelab malam di Bukit Bintang minggu lepas.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata lelaki-lelaki berkenaan ditahan malam Rabu.

Dia menolak untuk mendedahkan maklumat tambahan kerana polis memerlukan masa untuk menjalankan siasatan.

Tidak dapat dipastikan sama ada mereka yang ditahan adalah sebahagian daripada kumpulan kongsi gelap.

Letupan yang berlaku kira-kira pukul 4.25 pagi pada 9 Oktober lalu telah dikaitkan dengan perebutan kawasan antara dua kumpulan bersaing, membunuh joki kereta berusia 36 tahun Tiong Kwang Yie dan mencederakan 12 yang lain.

Sebuah kereta Toyota Alphard, Toyota Camry, Mazda dan BMW rosak teruk dalam letupan itu


BERITA BERKAITAN;

'AH HAI' BERI KETERANGAN POLIS


Kuala Lumpur, 14 Okt - Seorang lelaki yang dikenali sebagai 'Ah Hai' yang dicari polis berhubung kes serangan bom tangan di hadapan sebuah kelab malam, Sun Complex, Bukit Bintang, Khamis lepas, tampil memberi keterangan semalam.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur ACP Khairi Ahrasa berkata 'Ah Hai' hadir ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPKKL) pada pukul 9 malam.

"Kenyataannya (Ah Hai) telah direkodkan sehingga pukul 11.45 malam. Dia (Ah Hai) didapati tidak mengalami kecederaan," kata Khairi dalam satu kenyataan media di sini hari ini.

Terdahulu, Ah Hai yang dikenali sebagai 'Top Imbi Gangster' dicari polis kerana dipercayai menjadi sasaran utama suspek dalam kes letupan itu.

Setakat ini, percakapan saksi seramai 17 orang telah direkodkan dan pihak polis sedang meneliti rakaman litar tertutup (CCTV) di tempat kejadian, katanya.

"Ini termasuk CCTV di sekitar laluan tempat kejadian bagi mengesan mereka yang bertanggungjawab dalam kejadian ini. Penelitian CCTV ini turut disertai oleh unit Forensik Polis Diraja Malaysia," katanya.

Khairi menyatakan sehingga kini masih terdapat dua mangsa dirawat di hospital manakala 10 yang lain telah dibenarkan keluar selepas menerima rawatan.

Beliau berkata pihaknya memohon kerjasama daripada klinik atau hospital swasta yang ada menerima dan memberikan rawatan kepada mana-mana pesakit yang cedera akibat terkena serpihan bom supaya tampil membuat laporan di balai polis berhampiran.

"Mereka yang mempunyai maklumat, cedera atau mengalami kerosakan harta benda semasa kejadian itu juga boleh tampil di balai polis berhampiran bagi memudahkan siasatan," katanya. - BERNAMA

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...