10 Jun 2014

BIHUN CAP MASJID DENGAN LOGO HALAL YANG MERAGUKAN- UNTUK MAKLUMAN PENGUNA.....Gambar-gambar berikut tersebar di WhatsApp dan Facebook, Ianya merujuk kepada proses pembuatan dan pembungkusan bihun Cap Masjid.

Hangpa tengok sendiri tu .....belum waktu malam sang tikus dan lipas menari-nari  di primis kilang ini.... Tapi memang menjijikkan gila la dorang proses bihun neh. 

Tengok pekerja macam bangla...ikut suka....selalunya untuk kos buruh murah pengilang tak kisah sama ada PATI atau tidak....

Ada cop halal namun statusnya diragui pengesahan dari JAKIM diperlukan dalam hal ini.

Jika ianya terbukti palsu atau telah dibeli pihak JAKIM perlu mendakwa syarikat tersebut sebab menyalah gunakan cop halal bagi tujuan mengelirukan pengguna dan mengaut keuntungan.

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan perlu memeriksa premis tersebut bahkan tak silap aku tugas-tugas menyerbu dan memantau ni dalam bidang kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan kot sebab ia melibatkan pengguna.

Ambil tindakan tegas dan tutup terus kilang kotor ni.

Lihat gambar-gambar yang tersebar...Sumber dari SINI

1 ulasan:

Unknown berkata...

berapa lama dh kilang bihun ni telah beroperasi....dimana jakim selama itu....??atau secawan tea tarik habuan diri setiap bulan......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...