19 Oktober 2012

Panas ! Projek Hina Islam Oleh MCA Disokong Oleh UMNO

Say no to hudud kata MCA kepada UMNO dan umno relek jer !Seremban, 09 Okt. – Makan Malam Mega yang dianjurkan oleh parti MCA Pusat dan Badan Perhubungan MCA Negeri di Padang Majlis Perbandaran Seremban (MPS), Seremban berlangsung meriah sekali.
Majlis makan malam bertajuk ‘Stability Above Chaos’ bertemakan UBAH – Say no to Hudud PAS, 

menarik seramai mungkin rakyat berbangsa Cina di padang tersebut. Anggaran kehadiran adalah seramai 10,000 orang atau melebihi dari sasaran target oleh MCA Pusat dan Badan Perhubungan MCA Negeri.
Pada PRU12 (2008), berlakunya tsunami politik apabila pengundi Melayu, Cina dan India telah menunjukkan protes melalui undi mereka dan berlakunya kemerosotan di dalam jumlah kerusi yang dimenangi oleh Barisan Nasional sebelum ini.

Namun, di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak yang mengantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi pada tahun 2009, lanskap politik itu kembali pulih dan berubah.
Majlis malam ini, disempurnakan oleh Dato’ Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan.

Menyambut kehadiran beliau, Timbalan Ketua MCA Pusat merangkap Menteri Kesihatan Malaysia, Dato’ Sri Liow Tiong Lai dan Senator Dato’ Dr. Yeow Chai Thiam, Dato’ Siow Chen Pin, EXCO Kerajaan Negeri.

Menteri Besar di dalam ucapannya, mengingatkan hadirin yang hadir, bahawa walaupun BN menang tipis pada PRU lalu, ia bukanlah mengambarkan kerajaan BN adalah lemah. Kemenangan tipis tersebut, turut memberi gambaran bahawa kemenangan pembangkang itu menunjukkan perangai sebenar mereka.
Di bawah nama Pakatan Rakyat, mereka berlainan idealogi, DAP dengan prinsip politiknya, PKR hanya mahu melihat Anwar menjadi Perdana Menteri dan PAS yang dulunya memperjuangkan negara Islam, hari ini tunduk bisu dengan rakan parti yang lain.

Menurut Menteri Besar, rakyat negara dan negeri ini perlu melihat dan berfikir sebaik-baiknya kerajaan bagaimana untuk mentadbir, sama ada kerajaan yang telah terbukti membangunkan negara selama 55 tahun ini, ataupun mahu memilih kerajaan yang mengenepikan rakyat.

Ujar beliau, “ketika pilihanraya, kita perlu menolak pemimpin yang hanya mahu menang, tetapi tidak pandai mentadbir. Apabila diberi peluang mentadbir, ternyata mereka gagal.”
Tambah beliau, “kita perlu membuat pertimbangan yang wajar, kerana dengan pertimbangan yang wajar memberi masa depan yang lebih baik.”

“Orang Melayu negeri ini tidak akan mengundi DAP, malah mungkin tidak akan mengundi PAS. Apabila mengundi PAS, sama seperti kita mengundi DAP yang tidak menghormati agama Islam.
“Malah PAS boleh mengkafirkan UMNO, apa lagi kepada bangsa yang tidak menyokong mereka. Dengan slogan UBAH – say no to Hudud PAS, mengambarkan bangsa Cina juga memahami apa yang terselindung di sebalik agenda mereka.” katanya lagi.

Transformasi dari Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak turut membantu kepercayaan rakyat ini kembali kepada Barisan Nasional.


Sumber : KoG

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...