30 September 2014

TERDEDAH..... KETUA UMNO BAHAGIAN DITAHAN SPRM , DAKWAAN PECAH AMANAH RM300 JUTA !!!


Nilah pemimpin UMNO Sabah yang ditahan SPRM dan disiasat atas dakwaan penyelewengan RM300 juta.... Datuk Abdul Ghani Yassin.. Ketua UMNO Pensiangan....... tapi sebelum buat apa apa conclusion... kena faham politik Sabah....Abdul Ghani Yassin ni tidak seblu dgn Musa Aman.. dan pernah membuat perjumpaan dua mata dgn Najib agar Musa Aman digugurkan.... jadi ada dakwaan ni serangan balas dari KM Sabah.. untuk membunuh seteru politiknya...

Apa pun gi mampuslah UMNO..!! korang nak gado sampai berbunuhan sekali pun.. rakyat tepuk tangan..!!
sumber


Gambar: Korupsi UMNO

Heboh kini diperkatakan di Sabah betapa seorang pemimpin UMNO Sabah bertaraf Ketua Bahagian merangkap bekas Pengerusi salah satu syarikat GLC Negeri, telah kena cekup oleh Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) di Lapangan Terbangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Khamis lalu kerana disyaki terlibat dalam kes jenayah pecah amanah selaku kakitangan awam yang melibatkan jumlah wang sebanyak RM300 juta.

Siapakah pemimpin UMNO berkenaan??????

Ketua Umno Bahagian Di Sabah Ditahan SPRM

Oleh: AKIL YUNUS
editor@mstar.com.my

PETALING JAYA: Seorang pemimpin Umno bahagian di Sabah ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk siasatan ke atas dakwaan pecah amanah (CBT) melibatkan perlanggaran wang RM300 juta.

SPRM masih belum mengeluarkan kenyataan mengenai perkara itu.

Walau bagaimanapun, sumber suruhanjaya ketika dihubungi mengesahkan bahawa siasatan masih diteruskan dan butir-butir akan didedahkan dalam satu kenyataan kemudian.

Pada hari Selasa, sebuah akhbar Sabah melaporkan bahawa pemimpin bahagian itu ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur Khamis lepas.

Beliau merupakan bekas timbalan pengerusi sebuah agensi negeri dan mengetuai salah satu daripada 25 Umno bahagian di Sabah.

Dalam posting Facebook, Ahli Parlimen Sepanggar Datuk Kamis Idris mempersoalkan keputusan menahan ketua bahagian itu dan berkata ia boleh didorong oleh 'dendam politik'.

1 ulasan:

Awanama berkata...

agak2 kena betul ke ni??? ke drama jgak nih... kasi kecoh mana patut supaya org tk pandang sangat... ye la kan... tak lami nak rembat berapa byk plak dana yang ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...