03 Julai 2012

PANAS!!! POLIS,SULTAN,AHLI POLITIK, RAKYAT ATAU PERKASA SIAPA YANG GILA?

Gila! Perkasa lapor polis kerana sultan sokong Royalti


Sultan ? Adakah Gila menyokong tuntutan royalti ,tentu tidak gila apa yang Sultan sokong adalah hak mutlak kerajaan negeri dibawah naungan baginda.

Ahli Politik? Sah Gila dapat Kuasa salah guna kuasa.....

Polis ? Sah dah jadi gila tiada tindakan aduan yang dibuat oleh pengadu, hanya siasat perkara remeh?

Perkasa? Yang nie memang dah Sah GILA, buat kerja ikut perut.....


GILA memang gila, barangkali ini berita paling gila dan lucu minggu ini berkaitan isu Royalti Minyak Kelantan.Gara-gara tidak dapat menerima hakikat bahawa Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V menyokong gerakan menuntut Royalti Minyak Negeri Kelantan, Pertubuhan Super Rasist, PERKASA membuat laporan polis.

Perkasa mendakwa nama Sultan Kelantan digunakan dalam gerakan politik Gabungan Profesional Kelantan Tuntut Royalti, Pendaratan Minyak dan Gas Kelantan, Royalti [Utusan].

Perkasa bimbang bila Sultan Kelantan sudah menyokong Gerakan Menuntut Royalti, maka mereka yang kuat menentang gerakan itu terpaksa pula menyokong bagi mengelakkan dianggap penderhaka kah kah kah.

Barangkali PERKASA Kelantan tidak melakukan "research" sebelum mereka membuat laporan Polis. Lantaran itu mereka tidak tahu bahawa memang benar bahawa Sultan Kelantan menyokong gerakan menuntut Royalti.

Sultan Muhammad V sebelum ini telah menyatakan sokongannya terhadap gerakan itu melalui satu acara simbolik menandatangani plak tuntutan Royalti [HD].


Berikut gambar di saat baginda Sultan Kelantan sedang menurunkan tandatangan disaksikan oleh aktivis Royalti dan Menteri Besar Kelantan.

Wahai PERKASA, Sultan Kelantan berjiwa rakyat, sentiasa memikirkan kebaikan untuk rakyat Kelantan, sebab itulah baginda sokong tuntutan Royalti, bukan macam kamu sibuk menentang Royalti sebab nak mengampu Regime Umno dan Barisan Nasional.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...