15 Januari 2015

GAMBAR-GAMBAR KEJADIAN BAS EKPRESS TERBAKAR DI KM326.3 LEBUHRAYA PLUSSALAM
LAPORAN SELESAI UNTUK MAKLUMAN

BALAI : BBP TAPAH
JENIS KEJADIAN : KEBAKARAN BAS EKSPRESS
ALAMAT : KM326.3, LEBUHRAYA PLUS ARAH SELATAN
TARIKH : 15/1/2015
TERIMA PANGGILAN : 0111
MANGSA : 7 MANGSA MAUT, 22 CEDERA, 2 SELAMAT
CATATAN : SEBUAH BAS EKPRESS (LBS TRAVEL & TOURS) TELAH TERBABAS DAN MELANGGAR SEBUAH KERETA LALU TERBALIK DAN TERBAKAR DI TEPI LEBUHRAYA. TERDAPAT SERAMAI 7 ORANG MANGSA MATI TERBAKAR, 22 ORANG MANGSA MENGALAMI KECEDERAAN TELAH DIHANTAR KE HOSPITAL DAN 2 ORANG MANGSA TERSELAMAT. 2 MANGSA DITEMUI MATI DI DALAM BAS, 3 MANGSA DITEMUI MATI DI BAWAH BAS MANAKALA 2 MANGSA DI DALAM LONGKANG BERHAMPIRAN BAS.

TINDAKAN : ANGGOTA TELAH BERTINDAK MEMBUAT PEMADAMAN MENGGUNAKAN 1 ALIRAN 100 KAKI 1 PANCUTAN DAN 1 ALIRAN HOS REEL DENGAN BERSUMBERKAN AIR DARI TANGKI JENTERA SEHINGGA API DIPADAMKAN SEPENUHNYA. KESEMUA MAYAT MANGSA DIANGKAT DENGAN MENGGUNAKAN STRETCHER DAN DISERAHKAN PADA PIHAK POLIS UNTUK TINDAKAN SELANJUTNYA.

BANTUAN : BBP GOPENG
OPERASI TAMAT : 0517
PEGAWAI KANAN YANG HADIR : PgKB I HASRIN BIN HASBI (PEN PENGARAH OPERASI NEGERI), PgKB I RAMLI BIN SAARI (PEN PENGARAH BAHAGIAN SIASATAN), PgB MOHD ASWADI BIN SULONG (PEGAWAI BAHAGIAN SIASATAN), PgB JAAFAR SIDEK BIN ALI (PEGAWAI MINGGUAN ON CALL), PPgB NUR HAZILA BINTI ABD RANI (PEGAWAI ON CALL HARIAN), PPgB KAMARULZAMAN BIN BUSIRUN (PEGAWAI ZON 4 PERAK)
KETUA OPERASI : PKPgB MEOR AHMAD ALI BIN MEOR HUSSEIN
Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...