10 Januari 2014

GEMPAK ! MINYAK RON95 NAIK DUA KUPANG SELITER?


Berita tentang kenaikan harga petrol RON 95 sebanyak 20 sen mulai tengah malam ini tidak benar.

Namun ia dijangka akan berlaku juga sekitar Mac atau April ini kerana tekanan berterusan terhadap kedudukan kewangan semasa kerajaan.

Najib dan Idris Jala masih ada banyak ruang dan waktu untuk bertindak kerana paras siling yang ditetapkan iaitu RM2.60 seliter tidak akan berubah buat masa ini.

Ini bermakna ia akan terus naik sebanyak 50 sen lagi cuma kita hanya mampu menunggu pengumuman rasmi tanpa mampu berbuat apa-apa.

Apakah kita akan terus ditipu lagi empat setengah tahun dari sekarang?


Mungkin kerana rakyat semakin tertekan kerana kenaikan kos hidup..mereka mula memainkan kerajaan Najib sebagai bahan guruan.


Dibawah penjelasan yang terpaksa dibuat oleh Menteri :

Harga RON95 tidak naik, kata Ahmad Maslan

JANUARY 10, 2014Kerajaan tidak akan mengurangkan subsidi petrol RON95 malam ini seperti yang tersebar di internet, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan (gambar).

Ahmad menerusi akaun Twitternya malam ini berkata :"Tiada penurunan subsidi 20 sen untuk RON95 malam ini sebagaimana berita yang tersebar".

Terdapat penyebaran berita di internet termasuk di laman sosial yang memetik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebagai berkata Putrajaya akan menaikkan harga RON95 sebanyak 20 sen berkuat kuasa malam ini.

Harga petrol RON95 dipasaran ketika ini ialah RM2.10 seliter.

Ahmad berkata berbanding dengan negara-negara lain di dunia, Malaysia masih lagi mengekalkan harga petrol bersubsidi.
- Bernama,

1 ulasan:

Awanama berkata...

KALAU mat maslang ni cakap, sama juga dengan lain-lain kabinet Naji(b)s yang BAHLOL, TOLOL, SAMDOL NI yang merupa pemegang CGPA 8.7+ ini YAKINLAH MINYAK TAK NAIK MALAM INI, TAPI MUNGKIN ESOK ATAU LUSA......
Paling lama seminggu.......
DIA BERCAKAP BETUL KOT "Malam ni" esok Wallah hu a'lam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...