27 September 2013

PANAS ! MENTERI PENERANGAN DIKANTOIKAN OLEH RTM....


Haritu kes PDRM, dua kali pula tu, sekarang kesilapan teknikal Menteri Penerangan sendiri? Apa masalah RTM ni?Apa sudah jadi dengan kakitangan-kakitangan di belakang tabir stesen penyiaran di Malaysia yang banyak membuat kesilapan sejak akhir-akhir ini. Gambar di atas adalah "screen shot" dari Berita RTM yang membuat kesilapan meletakkan Datuk Seri Ismail Sabri sebagai Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani! Kalau kakitangan RTM tidak mengenal Menteri sendiri susahlah!

Semalam juga dunia berita telah dikejutkan dengan kesilapan Astro Awani memaparkan mesej, "Muhyiddin ucap tahniah kepada keluarga Azizan". "Tahniah" dan "takziah" memberi maksud yang berbeza sama sekali dan boleh mengundang kontroversi. Walau bagaimanapun Astro Awani telah memohon maaf secara langsung selepas itu.


Kita harap pihak pengurusan di belakang tabir sesuatu Rancangan TV dapat lebih berhati-hati selepas ini terutama yang membabitkan rancangan secara langsung "live". Ini kerana sebarang kesilapan kecil boleh memberi impak yang besar serta menjejaskan reputasi stesen TV berkenaan.INI LEBIH PANAS.......

Ingat RTM dan Astro je buat silap......Najib pun buat silap " Dia jumpa Ceo FB di Pejabat Twitter HQ.......


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...