06 September 2011

GEMPAR: FILIPINA SUDAH TAWAN SABAH?

KIBAR BENDERA FILIPINA DI AMBANG MERDEKA?


Ini akibat dasar kerajaan BN yang memberikan KERAYATAN MUDAH kepada pelarian-pelarian Filipina dan indonesia yang kini melebihi penduduk asal Sabah. Kesannya perbuatan melampau mereka akan menggugat kestabilan negara kita.

GAMBAR pertama bertarikh 25 Ogos 2011 saya ambil di Jalan Kepayan, Kota Kinabalu yang menunjukkan bagaimana perangai pemandu bas mini dan ‘penghormatan’ yang diberikan kepada ‘Jalur Gemilang’ yang keadaannya comot dan koyak rabak.

Manakala gambar kedua saya ambil pada 26 Ogos 2011 di Jalan Tuaran- Simpang Jalan Pasir yang menunjukkan pula penghormatan pemandu bas mini kepada bendera Filipina, dengan niat melakukan provokasi di saat kita berada di ambang kemerdekaan. Nampaknya keadaan bendera mereka kelihatan bersih pula.

Kini timbul beberapa persoalan. Bagaimana kita boleh mengambil tindakan terhadap 'penghinaan' yang di berikan ke atas Jalur Gemilang serta sentimen kewarganegaraan? Siapakah sebenarnya pemandu bas mini ini? apakah kerakyatan mereka? Bagaimana mereka boleh mendapat lesen pengangkutan penumpang?

Saya semakin risau kerana merasakan Sabah bukan negeri kita lagi!
cerita ini ditulis oleh sdr.TAPIRUS INDICA dikeluarkan sabahkini.net

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...