26 November 2013

HOT! ROKOK JENAMA MALAYSIA..TAPI DISELUDUP MASUK OLEH MAFIA?


 Ramai Yang Terpedaya Dengan Rokok Seludup Yang Berjenama "J", Anda Juga?

Mungkin ramai orang yang telah pun terpedaya dengan rokok seludup yang lebih memudaratkan dari rokok biasa.


Berdasarkan sumber Berita Harian, kongsi gelap sanggup menggunakan kekerasan dan ugutan terhadap pegawai penguat kuasa jika mengetahui ada cubaan untuk menggagalkan kegiatan mereka.

Tapi... rokok berjenama John bukan hasil buatan Malaysia! Rokok ini diseludup masuk Malaysia oleh kongsi gelap

Menurut laporan The Star, rokok jenama "John" menggunakan nama pengilang palsu atau tidak wujud.

  • Rokok berkenaan akan disimpan di gudang yang diragui statusnya itu kerana tiada papan tanda berdasarkan situasi semasa sebelum ia diangkut mengikut jalan tanah merah ke Ladang Rakyat Laka Temin dengan pelbagai kenderaan termasuk pacuan empat roda, kenderaan pelbagai guna seperti Toyota Alphard, Toyota Vellfire, Toyota Estima dan Naza Ria pada waktu malam.
  • Sebuah rampasan telah dlakukan pada 24 Julai 2013 oleh pihak Kastam Diraja Malaysia di Thailand. Dua buah lori membawa 75,000 kartun rokok - John Red dan 52,000 kartun John White ditahan di Kompleks Kastam Sadao.Pernah tak nampak rokok jenama "John" ini?Rokok jenama "John" ni dipasarkan sebagai "Jenama Bangsa Malaysia..."


Ada pengguna yang pernah percaya rokok "John" ini hasil Buatan MalaysiaBerdasarkan sumber Berita Harian, kongsi gelap sanggup menggunakan kekerasan dan ugutan terhadap pegawai penguat kuasa jika mengetahui ada cubaan untuk menggagalkan kegiatan mereka.

bharian.com.my


Tapi... rokok berjenama John bukan hasil buatan Malaysia! Rokok ini diseludup masuk Malaysia oleh kongsi gelap.


SAMBUNG LAGI SINI

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...