01 Jun 2012

GAMBAR-GAMBAR & VIDEO: X'PRESI HIJAU ANAK MUDA KE PUTRAJAYA

Tu dia himpunan hijau di stadium darul aman. Agak-agak berapa ratus org kot? Kalau tak reti matematik belajaqlah dgn utusan. Dia akan kata beberapa ratus org aja..7.30 Malam6.30 ptg

5.45 ptg


LIVE XPRESI HIJAU Puluhan ribu sudah penuhi Stadium Darul Aman

Stadium Darul Aman, Alor Setar yang merupakan venue Himpunan Hijau ke Putrajaya malam ini sudah dipenuhi puluhan ribu rakyat yang hadir sejak jam 4 petang tadi.Bukan sahaja bahagian tempat duduk berbumbung yang dipenuhi, malah kawasan padang juga penuh dengan orang-ramai yang mula mencari tempat duduk untuk mendengar ucapan pemimpin PAS malam nanti.

Biarpun hujan lebat turun sekitar jam 4.30 petang hingga 5.30 petang tadi, ianya tidak mematahkan semangat orang ramai untuk hadir ke himpunan penuh bersejarah ini.Malah mereka langsung tidak berganjak biarpun hujan lebat membasahi mereka.Di luar stadium pula, keadaan jalan penuh sesak dengan kahadiran orang ramai dari seluruh negara yang sedang menuju ke stadium.Tidak kurang juga kenderaan yang meletakkan kereta kiri dan kanan jalan.

Walaubagaimanapun pihak polis sejak dari tengah hari menjaga lalu lintas memastikan laluan lancar dan memudahkan orang ramai menuju ke stadium.Difahamkan kesesakan bermula dari pintu masuk plaza tol Alor Setar Utara lagi sehingga ke stadium.

Kehadiran yang ramai bermula petang tadi bukan kerana adanya konsert K-Pop artis Korea, ataupun penari berpakaian seksi dari Jepun, tetapi hanya baru kerana kehadiran pendakwah tersohor Ustaz Azhar Idrus yang merasmi pentas program malam ini dengan kuliahnya.

Malam ini pula akan berlangsung solat hajat dan munajat perdana sejurus selesai solat Maghrib sebelum acara kemuncak ceramah oleh pimpinan utama PAS termasuk presiden Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan Mursyidul Am PAS Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz.Sukar untuk dianggar berapa jumlah sebenar kehadiran pada waktu ini.

ANAK MUDA KE PUTRAJAYA - Tarikh : 1 Jun 2012, Jumaat Jam 4.30 - 12.00 mlm bertempat di Stadium Darul Aman Kedah. Boleh diikuti melalui disemua saluran utama. Saluran WebTV (Auto Channel), S4 - Kelantan TV & S6 Perlis.TV
http://www.ustream.tv/channel/kedahtv
http://www.ustream.tv/channel/penangtv
Hujan lebat dari 4.30ptg

4.00 ptg.

3.00ptg

3.00ptg

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...