15 Januari 2015

PANAS! AKSI TOYOL SEDANG MENCURI DIRAKAM JADI VIRAL !!!Hebat, tindakan dua remaja ala ‘ninja’ ini yang dilaporkan melarikan sebuah televisyen LCD didakwa berlaku di Sungai Petani, Kedah menjadi viral di laman sosial sejak di muat naik, petang semalam.

Melalui video yang dikongsikan dari sebuah rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang berdurasi 5 saat ini, ia menunjukkan dua remaja sedang melarikan televisyen di siang hari dengan memanjat melalui pagar sebuah rumah.

Kejadian tersebut yang berlaku di siang hari telah membuktikan kegiatan jenayah yang didakwa berlaku secara terang-terangan tanpa disedari orang awam.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Khalil Arifin berkata, siasatan akan dijalankan berhubung kejadian.

Beliau turut menasihati orang ramai supaya menjaga keselamatan diri dan harta benda termasuk ketika berada di kediaman sendiri.

“Kita juga mengalu-alukan orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat jenayah sila tampil beri kerjasama dalam membantu siasatan.

“Sebarang maklumat boleh disalurkan kepada balai polis berhampiran atau talian Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Muda di nombor 04-4212222,” katanya.

Sekarang di Kedah semua barang pantang lepa besi buruk, buah pisang , buah nyok  habis depa sapu.......

1 ulasan:

Awanama berkata...

potong tangan adalah hukum yg tepat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...