03 Mac 2013

PANAS ! SENJATA UMNO DAH MAKAN TUAN.......


Senjata Umno makan tuan...

Salam semua...

Ni la akibatnya bila dibiaq pemimpin tamak yang hanya jaga kepentingan tembolok sendiri untuk teruih kekai berkosa tanpa pikiaq panjang. Jenih ada akai tak reti pakai...

Tak dak kerja pi cari kerja...
Bila ada kerja mula nak ternganga...
Bagi IC nak kekai berkosa...
La dah kalut, rakyat jadi mangsa...

Bagi lagi IC kat orang luaq...
Depa dah mula gagau kot dalam seluaq...
Buat la apa pun depa tak mau keluaq...
Kacau-kacau jadi lagi hingaq...

Apa makna gamaknya kata-kata yang mai dari Pemimpin Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) neh...

“Saya khuatir akan berlaku perang sivil di Sabah kerana ada ribuan etnik Bangsamoro yang menetap di Sabah, kata Ketua Politik Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) Haji Gapul Hajirul di petik Philippine Star semalam.
Bagi lagi IC kat depa, kan dah makan tuan...!!!

Pak Long mintak sangat-sangat, pemimpin yang ada dan pihak berwajib dapat cepat buat penjelasan yang sebenaq. Depa tak boleh sembunyi apa yang depa tau, ni bukan zaman Tok Nadoq... Orang tak tau yang sebenaq dari hangpa, depa dapat dari orang lain, lagi kalut...

SUMBER

4 ulasan:

Unknown berkata...

apco tahu ... melayu penakut ... melayu takdak teloq ... melayu suka dok bawah kopek mak ... melayu katak bawah tempurung ... melayu bangsa melatah dan meroyan ... melayu takut hantu ... melayu cukup phobia dengan cina dan india ... SO, SETIAP KALI NAK ADAKAN PRU, MESTI DIADAKAN SATU PERISTIWA YANG MENAKUTKAN MELAYU ... TELOQ MELAYU PUN KECUT ... JADI AYAM YANG DITABURKAN BR1M ... UNDILAH UMNO-BN ... UMNO-BN BOLEH JAMIN MASA DEPAN ... UMNO-BN BOLEH AMANKAN NEGARA ...UMNO-BN ... UMNO-BN ... UMNO-BN ...!!!

Awanama berkata...

mampus aku nak undi BN,
jaga sempadan negara pon tak reti,
nak jaga negara?
Jahanam!

peknea Tk berkata...

Nak jaga negara macam mana, jaga bini pun tak mampu. Kita desak supaya diadakan sidang tergempar parlimen utk bincang isu lahad datu dan smporna.

Unknown berkata...

Sekarang bukan masa nk menyalahkan sesiapa. Yang penting kita rakyat Malaysia yang harus bekerjasama untuk membentuk perpaduan kaum bagi menentang penceroboh. Kalau semua parti bersatu demi keamanan negara pasti negara kita akan kuat. Berfikirlah guna akal bukan nafsu akal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...