18 Jun 2012

Team Timbalan Presiden & Bakal PM ke 8 dah MENGAMUK?PELANCARAN SISMEP 3.0 : TEAM TIMBALAN PRESIDEN TAWAN JOHOR !

BILA GERAK KERJA TERSUSUN SPERTI TEAM TIMBALAN PRESIDEN

ORGANISASI MENJADI LEBIH EFEKTIF PARTI MENJADI LEBIH PERKASA

TIDAK APA YANG INGIN DICAPAI OLEH AHLI KEADILAN SELAIN MELIHAT KEADILAN DIHORMATI

BAIK OLEH RAKYAT, MAHUPUN OLEH WARGA KERJA KERAJAAN NEGERI

TEAM TIMBALAN PRESIDEN NYATA SUDAH BERSIAP SEDIA ,YAKINLAH BAHAWA PEROBAHAN BESAR

BAKAL BERLAKU DI PUTRAJAYA !!!

PEMIMPIN MALAYSIA KE 8

Sumber: http://www.tawanmalaysia.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=2016:pelancaran-sismep-30--team-timbalan-presiden-tawan-johor&Itemid=53

Amaran dari Team Timbalan Presiden:

MASA BINCANG DAH TAMAT : SELURUH JENTERA KEADILAN SELANGOR BERSIAP SEDIA ARAHAN PIMPINAN TERTINGGI MPN KEADILAN SELANGOR.

SEMUA JENTERA SUDAH BERSIAP SEDIA.HANYA MENUNGGU ARAHAN DARI PIMPINAN TERTINGGI KEADILAN SELANGOR.

SUDAH BANYAK KESIALAN YANG DILAKUKAN OLEH PEREMPUAN SIHIR SEGALA KEPUTUSAN PARTI DIANJINGKAN

OLEH PEREMPUAN SIHIR KAMI MENUNGGU ARAHAN.

Sumber - JomTawanMalaysia.com


Isu Azmin: Zuraida Minta Faekah "diam" dan fokus


SUMBER : Keadilankini.com,-18 June 2012SHAH ALAM: Krisis membabitkan pejabat Menteri Besar Selangor dan pucuk pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR) semakin memuncak dengan Ketua Wanita parti itu menuduh Setiausaha Politik Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai ”celupar” dan tidak megenang jasa parti.

Zuraida Kamaruddin berkata Faekah Husin tidak harus memperlekehkan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dan sebaliknya patut memberi tumpuan kepada tugasnya sebagai Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Selangor.

"Jangan memperlekehkan pemimpin parti, kerana dengan adanya usaha dari peringkat parti, maka beliau dapat dilantik sebagai Setiausaha Politik MB," kata Zuraida yang juga Ahli Parlimen Ampang.“(Juga) janganlah mahu menuduh kepimpinan parti PKR kerana jawatan yang dipegangnya itu adalah sementara. Jadi janganlah sampai mengeluarkan kenyataan yang memperlekehkan kepimpinan parti," kata beliau kepada Antarapos.com.

"Dia (Faekah) tidak boleh memperlekehkan kepimpinan parti kerana parti penting untuk membawa kejayaan kepada sesuatu kerajaan, bukan daripada kedudukannya sebagai setiausaha politik," tegas Zuraida.Faekah kelmarin mempersoalkan kewibawaan Azmin menjadi Pengarah Pilihan Raya PKR dan berkata beliau perlu membuktikan keupayaannya mengisi jawatan penting itu.

Faekah juga menegaskan penyokong-penyokong Azmin yang mengkritik beliau sebenarnya mensasarkan bosnya, Khalid dan beliau hanya pelaksana keputusan yang dibuat oleh Menteri Besar Selangor itu.Faekah berkata demikian setelah sebuah akaun twitter muncul di bawah nama “kamisayangPKR” yang berkempen mendesak supaya beliau dipecat daripada jawatannya itu.

Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani berkata Faekah tidak perlu mempersoalkan kerja-kerja Azmin di dalam parti."Kenapa pula beliau (Faekah) mengeluarkan kenyataan sebegitu, sepatutnya rakyat yang menentukan kelayakan (Azmin), bukan dia yang menentukan," kata beliau.

“Yang saya tahu, Azmin Ali orang yang selayaknya yang diberi tanggungjawab oleh PKR. Sebagai Pengarah (Pilihan Raya), dengan kekuatan dan pengalaman bekerja dengan bekas Timbalan Perdana Menteri dulu … beliau (Azmin) mampu sangat untuk memastikan PKR dapat meraih kejayaan pada PRU13," tambah Abdullah.

Sejak dilantik secara kontroversi sebagai Setiausaha Politik Khalid, hasil sokongan Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah pada tahun 2010, Faekah dituduh sebagai terlalu berkuasa dan mempunyai pengaruh luar biasa di atas keputusan-keputusan kerajaan negeri.

Beliau disifatkan sebagai penghalang kepada program-program yang ingin dilaksanakan oleh parti di Selangor sehingga wakil rakyat PKR bimbang ia menjejaskan peluang parti itu pada PRU 13.

Antarapos difahamkan tindakan pimpinan PKR untuk “menasihati” Khalid supaya mengekang tindakan “keterlaluan” Faekah daripada campurtangan urusan parti tidak berjaya. Sebaliknya Khalid melantik Setiausaha Politiknya itu, bersama Setiausaha akhbarnya Arfa'eza Aziz menyertai sebuah jawatankuasa tertinggi mengendalikan dana RM300 juta untuk program Selangorku.

Tidak ada ahli Exco yang dipilih untuk menyertai jawatankuasa berkenaan, sekaligus menimbulkan persoalan mengenai kuasa “luar biasa’ yang diberi oleh Khalid kepada dua pegawainya itu.
Khalid tidak memegang sebarang jawatan kanan dalam PKR setelah Azmin menggantikannya sebagai Pengerusi Perhubungan PKR Selangor dua tahun lalu.

Hubungan di antara mereka menjadi lebih keruh sejak itu dan pengaruh Faekah ke atas Khalid hanya memburukkan krisis dalaman PKR.

Komen : Gua rasa heran macamana ada Team Timbalan Presiden, maknanya dalam PKR ada berapa TEAM? Hangpa jangan nak buat leceh jangan dok main KRONI-KRONI....Hangpa tak suka walaupun belum tentu salah hangpa cantas....Jangan dok bawak budaya AMNO-APCO....panas isu pemilihan 2010 tak habis lagi hangpa dah buat hal....

Kepada YB Zuraida..jagalah Wanita negeri & Cabang ada Ketua wanita disandang oleh BINI-BINI Ketua Cabang, juga ada pemangku ketua wanita cabang dipangku oleh lelaki...jangan jadi macam Najib sudahlah.....


Oleh : Warekganal

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...